Oldal kiválasztása

Hát, igen, újabb mérföldkőhöz értünk a top ötös listáinkon: a zenék.  Annyit előzményben érdemes tudni rólam, hogy nagyon válogatós vagyok a zenék terén, és mindegyikben más kelti fel az érdeklődésemet más  – hol a ritmus, hol a szöveg, vagy ennek akettőnek az ötvözete. Netán előhoz egy régi kedves emléket, ami a metrón, csúcsidőben is mosolyt csal az arcomra. Ugyan kelletlenül, de én is szelektáltam, s most csendüljön is fel a harang azöt listás, és az egy különdíjasunk tiszteletére!

  1. Sora ni Saku – Rental Magica opening

Ennek a dalnak először az angol verziójához volt szerencsém, és – kissé poén – de a Sora ni Saku hatására kezdtem el nézni magát a sorozatot.  Bár a sorozatban az openinget japánul éneklik, még ígyis gyönyörű, és mindenminden tiszteletem az énekesnőnek, valamint a dalszövegírónak, ugyanis nem minden dal kezdődik úgy,hogy„Beleive in yourself! „– csak minden második, de itt kicsit sem zavart.

 /Link/

Rental Magica

  1. Tougenkyou Alien-Gintama opening

Őszintén, én sírtam a röhögéstől, amikor a nyitó jelenetben megláttam jelentében megláttam a szereplők arcait, és azt hittem, egy poénos kis openinghez lesz szerencsém. Igen, eleinte az is volt, de aztán mind a dalszöveg, mind a képkockák megkomolyodtak és bevallom, négyszer tekertem vissza az elejére, hogy újra halhassam. A vidám, kissé túlontúl őszinte és cinikus hangvételt egy kissé durvább, de szintúgy őszinte szöveg és hangvétel követi. Respect. Csak szeretni tudom.

 /Link/

Gintama

  1. Karma – Tales of the Abyss opening

Amíg meg nem hallgattam a Jormungand második évadénak, a Perfect Ordernek  openingjét , addig a Karma volt a második helyen. Remekül megkomponált, pontosan illeszkedik az anime stílusához, és nem véletlenül kapta a nevét sem. Maga az anime is eléggé karmikus abban a tekintetben, hogy semmi sincsen ok nélkül, és minden lépésnek van következménye. Pont ezt fejezi ki a dal is.

/Link/

Tales of the Abyss

  1. Under/Shaft – JormugandPerfect order opening

Alapvetően nem vagyok rajongója a japán és angol nyelvi mixes openingeknek, de az Under/Shaftban ezt a nyelvi átmenetet szinte nem is érezni. Mondjuk ez sok mindennek köszönhető: a háttérzenének, az énekes stílusának és a képi aláfestésnek az animében. Jellegét tekintve ez a dal, olyan,mint a sorozat : vannak kérdései, de határozott a céljaiban, és azt el is éri. Imádom.

 /Link/

Jormungand perfect order

1. BiosGuilty Crown OST

Barátosném a héten mutatta meg nekem ezt az OST-t, amit azóta lassan rongyosra hallgattam, mégse bírom megunni. Mondjuk vicces, hogy német a szöveg – én meg ezt a nyelvet ki nem állhatom –, ennek ellenére a dobogó első helyét foglalja el. Megrázó, ütemes és szőrszálállítóan a lelkedbe ivódik. Nem is kell többet mondanom, inkább csak felteszek egy kérdést:

„Erinnerst du dich noch?”

 /Link/

 Guilty Crown

+1. Call your name – Attack on Titan OST

Nem vagyok egy sírós fajta, de amikor meghallottam ezt a dalt, és közben néztem a Shingeki-t, szobatársnőm igencsak csak furcsállta, hogy fél perccel ezelőtt még semmi bajom nem volt, amikor meg visszafordult, csak bőgtem, mint aki legóra lépett. Ezt váltotta ki belőlem a dal. Aki nem ismeri, az sürgősen pótolja be – nem mindenki fog rajta sírva fakadni, de, hogy más szemmel kezdi el nézni az világot, az is biztos.

/Link/

Attack on Titan

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.