Oldal kiválasztása

Hét hónapot ugrottunk az időben, és nekünk rajongóknak is majdnem ennyi időt kellett várni a második évad vége után, hogy megtudhassuk, mi is történt a farm után. Gondolom, sokan vannak, akik nézik a sorozatot és tisztában vannak vele, hogy itt senki és semmi sincsen biztonságban. Igaz ez magára a farmra is, amelynek pusztulása összetörte a szívemet, de nemcsak az enyémet, hanem minden szereplőét is, hiszen olyan végtelen szomorúsággal tekintettek a lángoló pajtára.

walkingdead.s03.1

Hét hónap igen hosszú idő, és ez a szokásosnál is jobban megviselte a már megfogyatkozott csapatot. Rick Grimes (Andrew Lincoln) vezetésével napról-napra éltek, és még a macskakajának is örültek. Lori (Sarah Wayne Callis) terhessége lassan a végéhez közeledik, és bár nem szeretem a karaktert, tisztelem azért, hogy mindent végigcsinált ilyen állapotban nyafogás nélkül – ha így tett volna az elmúlt két évadban, biztosan jobb lett volna a viszonyunk. Carol (Melissa McBride), aki eddig nem hitt Rick vezetői képességeiben, most tisztelettel adózik neki, amiért életben tartja a csoportot, ugyanis nélküle nem sikerült volna. Ilyenkor azonban mindig felrémlik bennem egy idézet a Star Trek: Voyagerből: “túlélni nem elég”.

walkingdead.s03.3

Rick azonban az egyik portya során megtalálja a megoldást problémájukra: egy börtönt. Szerintem így még senki nem küzdött, hogy börtönbe juthasson, mint a vált válnak vetve harcoló Rick, Daryl (Norman Reedus), Maggie (Lauren Cohan), T-Dog (IronE Singleton) és Glenn (Steven Yeun). Ebben azért segítségükre volt Carol, aki az utóbbi időben megtanult lőni, méghozzá nem is akárhogy. Ez idő alatt a többiek a rács mellett segédkeztek, hogy a börtön belső területét is végleg megtisztítsák. A szállás nem éppen a Ritz Hotel, azonban hőseink olyan arckifejezést vágtak a láttán, viszont találtak benne némi érdekességet is. Néhány börtönlakó a konyhába bezárva töltötte az eddigi hónapokat, így fogalmuk sem volt arról, hogy mi folyik odakint a világban. Egy gyorstalpaló után pedig már bele is kezdtek ők is a börtön megtisztításába, természetesen külön utakon járva, de Rick és Daryl gyorsan átlát ám a szitán.

walkingdead.s03.4

Andrea (Laurie Holden) elszakadt a csoporttól, és már a halálára készült, amikor is jött egy mentőangyal a két kicsi segítőjével. Michonne (Danai Gurira) és Andrea az utóbbi több mint fél évet együtt töltötték, és igazi barátság alakult ki köztük, ami nem meglepő, mivel szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne akarna jóban lenni Michonne-nal. Ők ketten megérkeznek Woodburybe, ahol majdhogynem paradicsomi állapotok uralkodnak. A Kormányzó (David Morissey) szervezésével lezártak és elbarikádoztak egy városrészt és őrséget állítottak fel, így a bennlévők nyugodtan élhetik az életüket, családok kerti partit tartanak, gyerekek iskolába járnak, szóval csupa hétköznapi megszokott dolgot csinálnak. De a cukormáz alatt ott a véres és rothadó valóság, ami Michonne és Andrea elválását eredményezi – én pedig legszívesebben megütöttem volna Andreát a döntéséért.

Egy régi ismerős is felbukkan ebben az évadban, akinek köszönhetően Michonne rátalál Rickék börtönére. A Kormányzónak “hála” pedig elszabadul a pokol a két tábor között – bár így utólag tudom, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a negyedik évadban vár minket (erről már epizódértékelők születtek).

walkingdead.s03.2

A harmadik évad nem éppen a kedvencem, mert túlságosan áthajlik az akcióba és a lövöldözésbe, ugyanis az én Walking Deadem a lassú tempójú, okos és érzelmi szinten brutális sorozat. De azt azért meg kell hagyni, hogy a legkevésbé érdekes karakterek halálát is képesek olyan durván megtölteni érzelemmel, hogy még én is megkönnyezem. A szereplők iszonyatos dolgokon mennek keresztül, én egyáltalán nem csodálkozom, hogy némelyiküknél túlcsordul az a bizonyos pohár és egy kicsit elveszti az eszét.

walkingdead.s03.5

És ne feledjétek: Fight the Dead, Fear the Living!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.