Oldal kiválasztása

A múlt heti kicsit összevissza rész után örültem ennek a mostaninak, természetesen ebben is bőven akadtak hibák és kiszámítható lépések, de mindezek ellenére egész élvezetesre sikeredett.

the100.s01.e12.2

Jaha és a Bárkán élők a végnapjaikat élik, mert nemsokára elfogy az a maradék áram és oxigén is, amit össze tudtak kaparni. Jaha utasítására a fennmaradó időt mindenki arra használhatja fel, amire csak akarja. Abby próbál megmenteni egy haldokló beteget, Jaha feladván mindent, egy whiskey-s üveget választ, Kane ellenben a megoldáson töri a fejét. De mint az lenni szokott a zseniális ötletek sosem ott bukkannak fel, ahonnan számítaná az ember. És most tegye minden néző a szívére a kezét, nektek is sokkal hamarabb eszetekbe jutott a megoldás, mint Jahának, igaz?

Clarke fogoly Anya csapatánál, akik készülnek megtámadni a tábort, amikor is egy új “parancsnok” érkezik, Tristan és leváltja Anyát, mint vezetőt. Clarke-ot egy maszkos földlakóra bízzák, akinek nem csekélyebb feladat jutott, minthogy Finn után ölje meg a lányt is. Csakhogy az illetőnek kicsit más tervei vannak. Tudom, hogy mindenki számára a lány életben maradása az elsődleges, de most azért sikerült pár valóban érdekes dolgot megtudni a földlakókról. Úgy tűnik nekem, hogy szervezettebben élnek, mint azt hittem, és bizony Anya fölött is áll valaki, azt azonban sajnálom, hogy ez nem lett jobban kibontva, de remélem a második évadban lesz rá esély, hogy az értelmes dolgokkal is foglalkozzanak az írók.

the100.s01.e12.1

Ilyen az én formám, végre kezdek megkedvelni néhány szereplőt, erre az egyik eltűnik, a második pedig túszul ejti a harmadikat – hát hol itt az igazság kérem szépen? Történt ugyanis, hogy a táborban, mialatt mindenki a földlakók elleni csatározáshoz készült fel, addig Murphy könnyíteni akart kicsit a lelkén, és a már úgyis halódó srácot megölte. Az áldozat amúgy egyike volt azoknak, akik a hurkot Murphy nyakára tették, és ezért teljes joggal neheztelt rá. Ám az “akció” balul sült el, így bezárkózott a leszállóegységbe, túszul ejtve Jaspert. Bellamy persze egyszerre próbál okos és tök hülye is lenni, az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy az eddig eltelt fél napon semmi előrelépés sem történt az ügyben, de az utolsó pillanatban, nos, ott természetesen azonnal. Mint már említettem, sok a kiszámítható lépés mostanság.

Ebben az epizódban megismerhettük a földlakók egy újabb “fajtáját”, a reapers-öket. Többször vissza kellett tekernem, hogy nem a fülem csengett, mikor reavers-t halottam, mint kiderült ez történt. Ám az említett “népcsoportok” igen hasonlatosak egymáshoz nem csak hangzásban, hanem jellemben is, úgyhogy higgyétek el, egyáltalán nem csoda, hogy az én sok sci-fit megélt fejecském azonnal a Firefly harácsolókjaira gondolt. Most inkább kihagyom, és nem idézem fel Zoe Washburne jellemzését róluk, de egy az egyben ezt feltételezem a The 100-ban felbukkantakról is.

the100.s01.e12.3

Élvezetes epizód volt a mostani, azonban eléggé kiszámítható is, de végre kevesebb volt a sallang. Ugyan emészthetően lett félbevágva az utolsó két epizód, de van egy olyan rossz érzésem, hogy az évadfináléban bizony durva cliffhangert kapunk.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.