Oldal kiválasztása

Sajnos én magam is találkoztam olyan emberekkel, akik azért nem nézték meg ezt a kiváló sitcomot, mert azt hitték a Rém rendes család koppintása. Szóval szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem így van, ugyanis az Egy rém rendetlen család eredeti, angol címe Complete Savages. A másik sajnálatos dolog, hogy ez a remek sorozat kizárólag egyetlen egy évadot élt meg, hála az ABC kaszájának.

completesavages.s01.1

Micsoda friss és vicces remekmű ez, és mennyire alulértékelt! Pedig az egyik producer nem más, mint Mel Gibson, aki maga is szerepelt a sorozatban és itt most nem az utóbbi évek teljesen megkattant és egyáltalán nem vicces Mel Gibsonjára gondolok, hanem arra, aki még humoros volt, és képes volt önmagából is viccet csinálni.

completesavages.s01.2

A szingli apuka, Nick Savage (Keith Carradine)tűzoltóként  egyedül neveli öt elvetemülten rossz fiát. Jack (Shaun Sipos), a menő arc, aki egyszerre több lánnyal is randizik; Chris (Erik von Detten), a nem túl okos, de sportolónak igazán kiváló srác; Sam (Andrew Eiden), a család fekete báránya, mert se nem sportos, se nem csajozós, sőt ő az aki mindig tanul és mindig rendet rak maga után; Kyle (Evan Ellingosn – CSI: Miami nézőknek ismerős lehet), aki leginkább a romboláshoz és a balhékhoz ért; T.J. (Jason Dolley), a legfiatalabb a testvérek közül, bájos és angyali arcvonásaival mindenkivel elhiteti, hogy ő jó gyerek, de neki sem kell a szomszédba mennie egy kis rosszaságért. A család életébe még “besegít” Nick szintén tűzoltó testvére, Jimmy (Vincent Ventresca), aki legalább annyira szoknyapecér, mint unokaöccse, Jack.

completesavages.s01.4

Szóval ők így heten igazán “mindennapi” kalandokba keverednek, mint mikor a takarítónő felgyújtja mindenkinek az alsógatyáját, a tornácot kiszakítják egy motorral, vagy éppen az edző lekenyerezése a jobb jegyekért. Mindeközben Nick próbál randizgatni, de hát öt fiúval nem egyszerű az élet, pláne, ha még be is segédkeznek a bojkottálásban. A srácok persze hol egymásnak esnek, hol a környezetüket szedik ízekre, de amikor kell, akkor családként viselkednek, pláne a bajban, mikor lapítani kell.

Fogalmam sincs, hogy hányszor néztem már végig ezt a sorozatot, de minden egyes alkalommal sírok a röhögéstől. A karakterek valóban sablonosak és a színészek sem érdemelnének semmilyen díjat, de az írók, na, ők aztán beletették szívüket-lelküket a produkcióba. A párbeszédek és a helyzetkomikumok nagyon eltaláltak, a szereplők ügyesen hozzák a rá osztott szerepüket és végig viccesek tudnak maradni. Újabb rejtély számomra, hogy ezt a sorozatot miért is kaszálták (a másik a Firefly, de annak valamelyest tudom az okát).

completesavages.s01.3

A vendégszereplők listája pedig egyszerűen parádés: Betty White, Mel Gibson, June Lockhart, Shelley Long, Dan Castellaneta, Kaley Cuoco, Kate Walsh, Haylie Duff, Tony Hawk

A sorozat kötelező darab mindazoknak, akik szeretnek nevetni, unják a tévét, vagy ha valami rövidet néznének kaja közben – bár az utóbbit mindenki csak saját felelősségre tegye.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.