Oldal kiválasztása

A múlt heti igencsak izgalmas epizód után most megint egy ilyen se füle, se farka részt adott le a The CW csatorna. Pedig vártam volna valami kis izgalmat, de, ááá, megette a fene! A jó hír viszont, hogy végre biztosan állíthatom, hogy akadt néhány szereplő, akiket megkedveltem és természetesen egyikük sem a főszereplők közül való.

the100.s01.e10.1

Két nap telt el a híd felrobbantása óta, és mivel Bellamy és Clarke végre összefogtak, így okosan az élelmiszertartalékolást és a fegyverkészítést is elkezdték valóban komolyan venni. Azonban az előbbinek meg is van a böjtje, ha 1, valaki nem hozzáértő csinálja, 2, ha valaki annyira bunkó és sekélyes, hogy inkább ellentmond, mintsem végiggondolja a dolgot – és ezúton köszönöm Murphynek, hogy olyan szép nagyot behúzott a srácnak, aki leégette az egész élelmiszerkészletet. Gratulálok!

Ebből kifolyólag mindenki vadászatra indul, természetesen kis csoportokban, így Finn és Clarke a nyakukba kapják azt az izgága kissrácot, aki szerintem totál belezúgott Clarke-ba. A vadászat során azonban rájönnek, hogy valójában más vadászik helyettük, vagyis inkább rájuk. A földlakóknak ugyanis nincs gyógyítójuk, így inkább szereznek egy újat – elmés ötlet.

the100.s01.e10.2

Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Clarke karaktere ennyire gyengén megalkotott vagy az őt játszó Eliza Taylor ennyire lapos és érdektelen. Komolyan mondom, egy arckifejezést visz végig az egész sorozatban, tisztára Bella Swan.

Végre kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi is történt a Bárkával miután az Exodus lekapcsolódott, elégetve ezzel az összes levegőt és elszívva minden áramot – jó nagy szarban hagyták ott az emberiség kb. kétharmadát. De ami most ott történik egyrészt értelmetlen, másrészt egyszerűen követhetetlen. Képtelen vagyok rájönni ugyanis arra, hogy most egyes emberek, hogy kerültek a Bárka adott részlegeibe, vagy, hogy egyáltalán mi a fene is folyik ott az űrállomáson? Persze azért be kellett dobni a nézőknek a szokásos “ha összefogunk, minden sikerülhet” jelenetsort.

the100.s01.e10.3

És nagy örömmel mutatom be nektek, a három kedvencemet, név szerint: Monty az imádnivaló ázsiai, aki ért a kütyükhöz; Jasper, aki a rendes világban biztosan képregényfüggő kocka lenne és Murphy, aki pedig pont azt teszi, amit én is szerettem volna, bár sokkal-sokkal korábban kellett volna. Murphy ugyanis megölte az egyik “barátját”, ami persze érthető is, hiszen az illető tett a hurkot a nyakára, mikor az egész csapaton elhatalmasodott az önbíráskodási láz – tiszta Legyek ura. Úgyhogy innentől fogva sanszos, hogy hármójuknak fogok szurkolni, és a többieknek meg hasonló sorsot szánok, mint Clarke volt legjobb barátjának – aki szintén annyira érdektelen karakternek bizonyult, hogy a nevét is elfelejtettem.

Ez az epizód kb. olyan volt, mint egy rágós húsdarab: ne gondolkozz, ne fintorogj, csak szépen nyeld le és reméld, hogy a következő jobb lesz!

Piros pont annak, aki megtalálja az egyik Csillagkapu szereplőt a mostani epizódban! Na, jó, annyit segítek még, hogy az Andromedában is volt.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.