Oldal kiválasztása

Mi történik, ha a szuperhősök szaporodni kezdenek? Hát szupergyerekeik lesznek, akik szupergimibe járnak. És hogy ez jobb-e, mint egy normál gimi? Nem igazán, viszont nagyon aranyosak. Úgy tűnik, a kamaszkor problémái még szuperképességekkel sem kerülik el az embert.

skyhigh1

Will Stronghold (Michael Angarano) a világ egyik leghíresebb párjának gyereke: a Parancsnoké és Sugárbébié. Az elvárások és ezzel a nyomás nagy. Rajta kívül az összes gólyának már megjelent a képessége, legjobb barátjáé még általános iskola elsőben, neki azonban még a gimiben sem. Így aztán nem elég, hogy a hőssegéd (tudjátok, mint Batmannek Robin) osztályba osztják, de még a szüleinek is csalódást kell okoznia. Az meg már csak hab a tortán, hogy a tűzgolyókkal dobálózó Békeharcos (Steve Strait) is kipécézi magának – mivel a Parancsnok lecsukta az apját.

skyhigh3

Nem könnyű mindezekkel megküzdeni, eközben rátalál a szerelem is. Viszont a baj nem onnan jön, ahonnan számít rá. Feltűnik a színen egy régi főgonosz, akivel most a diákoknak kell megküzdeniük, miután tanáraikat és szüleiket kiiktatták. Nem könnyű feladat. És persze a világ megmentése közben a tinédzser bajok sem kerülik el őket. A reménytelen szerelem, a kemény elnyomást gyakorló menő srácok, beképzelt tanárok – hát én nem irigylem őket, az egyszer biztos. Nem elég, hogy hősnek kell lennem, de még pattanások is? Nem, ez azt hiszem, nem olyan vonzó.

skyhigh2

Nem egy túl komoly darab – arra mérget lehet venni – viszont egy esti lazításra és nevetésre tökéletes. A szereplők sablonosak, de szerethetőek, a látvány elég jól kidolgozott és a szövegek is jókor sülnek el. Előre látható, hogy a csajok körében a főhős Will helyett a rosszfiús Békeharcos lesz a sztár és persze a lányok is csinik. És nagy eséllyel könnyedén földbe döngölnének mindannyiunkat. Persze megnyugtatásul közlöm, hogy a legtöbb gyereknek csak az egyik szülője szuperhős, így még akár esélyünk is lehet. Hurrá!

skyhigh4

Nagy kedvencem a menzai verekedés Will és Béke között. Remekül választottak alá zenét, a srácok odatették magukat és nagyon menőn röpködnek azok a tűzgolyók. Én is akarok tűzgolyókkal dobálózni! Annyi embert megdobáltam volna velük én is gimiben, viszont ők nagy eséllyel nem élték volna túl, ha átdobom őket a falon. Ők szerencsésen túlélték ezeket az akciókat és nagyon tetszett, ahogy Will eleinte tanácstalanul, majd önmagát megtalálva határozottan kiállt ellene és a Harcos dühét kompletten éreztem a székemben ülve. Tökéletes választás volt neki a pyrokinézis. És imádtam a hőssegéd órákat is. Nekem is kéne olyan hálóvetős öv.

skyhigh5

Ha akartok egy kicsit lazítani és nevetgélni, esetleg még a csajotokkal is megnézetni valamit, akkor egy körre mindenképp érdemes, de nem várjatok tőle túl sok komolyságot. De nem is annak szánták.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!