Oldal kiválasztása

Na, pontosan így képzeltem el ezt a sorozatot, mikor ráakadtam: szokatlan és veszélyes események közepette kell jó és okos döntéseket hozni. Jó, persze ebben a részben is bőven volt “tini-intrika”, de most végre tényleg izgultam és élveztem ezt a negyvenvalahány percet.

the100.s01.10.3

Az előző epizód végén sokként érte a százakat, hogy az Exodus becsapódott – és bizony, most engem is sikerült letaglózni ezzel az eseménnyel. Clarke biztosra vette, hogy anyja is a leszállóegységen volt, és mikor a roncsoknál álltak, pontosan úgy viselkedett, mint ahogyan mindenki más tette volna, és kereste szerettét. És bár a Clarke-ot alakító színésznőnek még mindig kizárólag egyfajta arckifejezése van, azért viszonylag jól sikerült átadnia a kavargó érzelmeket.

Amit viszont hiányoltam, hogy egy aprócska utalást sem tettek arra vonatkozólag, hogy most mi a fene van a Bárkával. Elvileg az Exodus startja után minden leállt, és az ott maradt uszkve ezerötszáz ember fagyhalálra lett ítélve. De semmi támpontot sem kaptam erről, pedig ez azért elég nagy horderejű dolog, szóval illet volna legalább bemutatni, hogy mi lett az ott lévőkkel. Ezek után pedig felmerül bennem a kérdés, hogy most valóban meghaltak, vagy van valami turpisság a dologban?

the100.s01.10.1

A százakra igen rájár a rúd mostanában, hiszen nemrég összerúgták a port a földlakókkal (kéne már egy jobb név nekik, de nem jut eszembe semmi, valaki másnak esetleg?), és azt hitték, majd az utánpótlás segít nekik – és ez ugye csúfosan becsődölt. De visszakaptuk Murphyt, akit a földlakók tartottak fogva, és akinek – miután ki akarják hallgatni – Clarke és Bellamy megengedte, hogy a táborban maradjon. És arra, amit a srác magával hozott, bizony nem számítottam, de teljesen lenyűgözött. Úgy tűnik, a földlakók használják azt, amit a százak csak az utóbbi két epizódban kezdtek el, nevezetesen az eszüket!

Bár most panaszra igazán kevés okot adtak, hiszen végre majdnem mindenki okosan döntött: Finn, Monty, Bellamy, Clarke, Octavia, mindannyiukra büszke vagyok végre. Akire kicsit haragudtam, az Jasper – most komolyan, mi volt ez a menőzés meg civódás Montyval? Igazán felesleges volt. Viszont Ravent nem értem, hogy mégis hová tette az eszét, mikor teljesen egyedül vetette bele magát a feladatba. És azzal is tisztában vagyok, hogy nem volt helyes, amit Murphy a végén tett, de teljesen megértem a dolgot, és ha így folytatja, van rá esély, hogy még meg is kedvelem.

the100.s01.10.2

Szóval, jó kis rész volt ez, ötletes, furfangos és végre minimális szintre vitték benne az eddigi hülyeségeket. Ha ezen az úton haladnak tovább, akkor lehet, megkövetem magamat, és visszaszívom azt, amit a második évad berendeléséről mondtam.

Csak így tovább!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.