Oldal kiválasztása

Jó estét, kedves vendég!

Kérem, foglaljon helyet, szürcsöljön egy kis csésze kávét, és legyen szíves elmondani az önnel szemben ülő személynek, hogy, milyen rémálom nem hagyja nyugodni! Nem, ez nem a Csernus doktor újabb epizódja, hanem a híres Ginseikan kávézó!

yumekui kenbun2

Ahol a betérő embereknek megadatik, hogy egy olyan lénnyel találkozzanak, aki bemegy az álmukba, és segít rajtuk. Az ő neve Hiruko – a neve és a kinézete senkit se csapjon be, valójában a hímek táborát erősíti – és, ha már ott van, persze az álom irányítójával együtt, akkor bármilyen gondot-bajt, amit a vevő érez, a lehető legkésőbb, de a lehető leghatásosabban intéz el.

Nos, kezdjünk mindent az elején. Alapvetően nem vagyok rajongója a nagyon elmeboncolgatós mangáknak, de a Yumekui Kenbun, mint a buldózer, úgy tört be szűk kis lelki világomba. Ma már ezen manga hatására olyan filozófia műveket is képes vagyok megemészteni, mint a Boogiepop Phantom, ami valljuk be, nem egy könnyű meló.

yumekui kenbun3

Ritkán fogtok ilyet tőlem hallani, de a Yumekui Kenbunba, minden, ismétlem, minden megfogott. A hangulat, a történet, de leginkább a főhős: Hiruko, bár nem egy tipikus mérföldkő a jellemek panteonjában, mégis van benne valami, ami miatt csak imádni lehet, de főként a földbe lehetne döngölni. Cinikus, szűkszavú, kissé szadista, de jót akar, ugyanis klienseit, csak nagyon durva szembesítéssel tudja visszatenni a normális kerékvágásba – kisebb-nagyobb sikerrel.  Zokszó nélkül elfogatja sorsát, és bár nehéz meló előtt áll, de próbálja ennek kiaknázni a legtöbb előnyét.

A kis hazánkban eddig még nem igazán ismert mangaka, Mashiba Shin debütáló munkája 2001-ben jelent meg Monthly Stencileben, később átvette a Monthly GFantasy, akik teljesen az elejéről a végéig – vagyis nyolc kötet erejéig – adták le havonta, 2003 és 2007 között. A sok váltás oka eddig ismeretlen, de tény, hogy a mangaka rengetegszer fontolgatta a korai befejezést – ám hála az égnek, rendes és kerek lezárást kaptunk.

yumekui kenbun1

A Yumekui Kenbun egy alapvetően lélektani mű. Egy mű az emberi lélekről, ami elvész a saját képzeletében, egyre jobban kiszakad a világból és a saját téveszméi rabja lesz. Ez az alapgondolata és egyben a gerince is ennek a mangának, némi misztikus-titokzatos körítéssel. Igaz, hogy nincsenek benne nagy, világmegváltó harcok és bishik, mindezek ellenére én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.