Oldal kiválasztása

Az első évad egy nagyon durva cliffhangerrel ért véget – én pedig hónapokig ettem a kefét, hogy most mi is lesz hőseinkkel. Vajon mit suttogott Jenner (Noah Emmerich) Rick (Andrew Lincoln) fülébe? Hogyan lesz most tovább, hiszen a várt menedék valójában csak egy aprócska ábrándnak bizonyult és a csapatnak újra menekülnie kell.

The Walking Dead (Season 2)

Jacqui (Jeryl Prescott Sales) elvesztése sokként ért, és bár nem értek egyet a döntésével, hogy inkább Jennerrel marad a felrobbanni készülő CDC központban, megértem az okot, ami odáig vezetett, hogy ezt az utat választotta. Dale (Jeffrey DeMunn) pedig újabb okot adott nekem, hogy utáljam ­- és ilyenkor tudatosul mindig bennem, hogy milyen piszok jó színész -, ugyanis ahogyan manipulálta szegény Andreát, az már tényleg gyomorforgató volt.

Szóval újfent megfogyatkozott a kis csapatunk és bizony ilyen lelki teherrel elindul Fort Beningbe nem egyszerű, hát, még ha az a nyamvadt lakókocsi lerobban. A tetejébe még egy járkáló horda is úgy dönt, hogy azt az útpályát választja, amelyen hőseink vesztegelnek. Ők pedig (nagyon okosan) inkább meghúzzák magukat és nem kezdenek el mészárolni, lövöldözni és ehhez hasonló biztosan öngyilkosságba torkolló akcióba kezdeni. Csak hát a dolgok nem alakulnak éppen simán, T-Dog (IronE Singleton) megsérül, és ha nem lenne ott a kedvenc redncekem, Daryl (Norman Reedus) akkor bizony már egy aprócska cafat sem maradt volna az egyébként legjobb lelkű srácból.

walkingdead.s02.1

A kicsi Sophia (Madison Lintz) azonban megijed és elrohan, és hiába fut utána Rick és próbálja megmenteni, a kislány bizony eltűnik. A keresése közben Carlt (Chandler Riggs) véletlenül egy vadász eltalálja és bár az életéért küzdenek, azért öröm az ürömben, hogy belebotlanak Hershel (Scott Wilson) családjába és farmjába. Igen, egy teljesen érintetlen és működő farm, amolyan káprázat vagy délibáb ebben a kietlen és reményvesztett világban, ahol talán Rick csapat is meghúzhatja magát.

Ám a dolgok sosem mennek simán -, mint azt már annyiszor megtapasztalhattuk a sorozatban – a barátból ellenség lesz, az ellenségből hulla, a hullából járkáló, repkednek a golyók, Carl többször eltűnik (ki hinné?), és a karaktereket még mélyebbre taszítja a dolgok alakulása.

walkingdead.s02.2

Bevallom, nekem a második évad a kedvencem. Imádom ezt a lassabb tempót, amikor az eseményeknek és a szereplőknek van idejük kibontakozni. Amikor nemcsak megyünk és kaszabolunk, hanem okosan építkezünk és a túléléshez szükséges dolgokat szépen lassan felépítgetjük.

Bár némely karakter hülyeségével tényleg nem tudok mit kezdeni és tudom, hogy így írták meg az alkotók, de akkor sem tartom életszerűnek, ha Lori (Sarah Wayne Callis) fogja magát és a srácok után megy a városba, tök egyedül és senkinek sem szólva. Vagy éppen Rick, amikor megmenti azt az embert a kerítésről, úgyis tudja, hogy hiába menti meg őt Hershel, veszélyt jelent rájuk nézve és ez ellen bizony tenni kell, és mint oly sokszor, most is Shane-nek (Jon Bernthal) van igaza. Dale pedig, … á, inkább hagyjuk!

walkingdead.s02.4

Ebben az évadban legalább kétszer törték össze a szívemet, és bizony az egyik éppen az utolsó epizódban történt meg. Az évadfinálé pedig nagyon durva lett, pontosan olyan, amiről még hónapokig zeng az internet és a rajongókat körömrágásra kényszeríti. Hol vagy már kedves október?!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.