Oldal kiválasztása

Meg kell kérdeznem, hogy mi volt ez? A múltkor már egészen jól belejöttünk ebbe a sorozatosdiba, sőt, még ma is úgy tűnt. Mi történt? Átvették az irányítást a kamaszok? Vagy eleve beképzelt kamaszok írták az epizódot?

salem21

No, de menjünk szépen sorjában. Először is, a múlt epizódban elhalálozott Hooke tartogat számunkra dolgokat. Titkokat, értékes tárgyakat, valamint igencsak furcsa látványt. Természetesen a boszik figyelmét nem kerülte el, hogy mi történt előző éjjel, így természetesen ki kell faggatni a holtat (tiszta Anita Blake). Erre a feladatra szerintük Tituba a tökéletes személy, neki azonban más tervei vannak.

A másik titok, nevezetesen az egyszer már megcsodált, gyönyörű, faragott doboz Johnny fiú kezében lapul. Persze azt nem vártam, hogy megtagadja önmagát, de mi a túróért kell mindig mindennel Matherhez szaladni? Mint az ovis az anyuka szoknyájához. És ez a pasi miért nem tud kopogni? Én elhiszem, hogy nehéz elhinni, hogy egy pap magánéletet él egy prostival, de na. Illetlenség!

salem20

Eddig minden szép és tökéletes is volt. Egészen addig, amíg Mercyt, a kutyát, az ítélőszéket meg nem látogatták a barátnői. Először is: oké, tudom, hogy ez egy más kor, meg egyebek, de nekem nagy eséllyel akkor sem jutott volna eszembe, hogy az a vasketrec a fején menő. Szerintem állati megalázó, hogy szerencsétlen lányt leborotválták, a fejére húztak egy ketrecet és pórázra kötötték. És a barátnői még csak azt sem tudják, hogy a boszorkányok sakkban tartják a leányzót. Másrészt: számomra miért nem lenne feltétlenül hihető a kislány ítélete, hogyha a barátnői cipelik és egészen véletlenül pont olyat ítél el, akire okkal haragszanak? Komolyan, ha valahova beteszi a lábát egy kis boszorkányság, az embereknek elmegy az esze.

salem18

Viszont szegény Johnt már kezdem egyre inkább sajnálni. Nem tud titkolózni, a szerelme egy lebénult öregember felesége, most meg ráadásul a boszorkányokat is magára haragította. Képtelen magára vigyázni. Nem csak magára, de másokra sem, hiszen Mary is elsősorban miatta hülyült meg és ennek meg is van a böjtje. Legalább a nőjére vigyázna. De akkor is szép a szeme.

No igen, a bajba keveredés valóban nem áll távol Marytől, mióta Alden kapitány hazatért. Nem csak a pasijának van félnivalója most már, hanem neki is. Viszont nekem az a szerény véleményem, hogy annyira nem bíznám el magam a többi hókuszpókuszos helyében, mert a csajban van erő, nem is kevés, és nem is buta. Plusz nem semmi szövetségese van, akitől én szintén félnék. Legalábbis példának okáért Hale-t még nem láttam alkotni, de ehhez képest akkora arca van, mint három másiknak. De hogy mire fel…

salem19

Hát, ez egy amolyan vidéken egy kis szódavízzel elmegy epizód volt. Voltak hihetetlenül jó pillanatok és pont ugyanennyire rosszak is. Dolgozni kell még ezen, mert a főcímzenéje szintjét még mindig nem érte el.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!