Oldal kiválasztása

A múltkori epizód után bizony sokan kiáltanak Emmy-díjat Peter Dinklage-nek, amivel én mélységesen egyetértek. Amit Peter a tárgyaláson produkált: a kifakadás, a düh és a kétségbeesés olyan egészet alkottak a kimondott szavakkal, a hangsúllyal és a színészi játékkal, hogy arról még mi nézők évekig dicshimnuszokat fogunk zengni.

tronokharca.s04.e07.3

Bizony, közeledik a tárgyalás és mivel Tyrion párbaj általi ítéletet választotta, ezért itt az ideje saját bajnokot találnia magának, úgyhogy végig is megyünk szépen a listán: Jaime, Bronn. Igen, ez valóban egy kurta lista, de lássuk be az Ördögfiókának nem sok barátja maradt, már ha maradt egyáltalán. Jaime-vel jól elszórakoztak ott ketten, hogy vajon mit is szólna Tywin, ha a Királyölő lenne a másik Királyölő bajnoka – imádom ezeket a testvéri pillanatokat kettejük között, sajnálatos, hogy eddig alig akadt ilyen pillanat. Bár Bronnon meglepődtem és kissé csalódtam is benne, de megértem a döntése okát.

tronokharca.s04.e07.2

Arya nálam is nagy kedvenc, de úgy tűnik, a Véreb is kezdi megkedvelni és még valamelyest a szívét is kiönti neki – igen tudom, ez kissé nyálasan hangzik, de tényleg értékes pillanatokat kaptunk ettől a furcsa párostól. Amit meg aztán külön értékelek, hogy Arya hajlandó és tud is tanulni.

Kissé lehetetlennek tűnik, de Dany még badasseb, mint valaha. Pontosan tudja, hogy mit akar és azt is, hogy ezt miképpen is érheti el. Ugyan én nem kedvelem a kis braavosi hűséges katonáját, de értem miért is pont őt választotta. Másnak is feltűnt már, hogy a harmadik évadban nem ez a színész játszotta? Úgy ám, lecserélték – és szerintem az előző helyesebb volt.

tronokharca.s04.e07.1

Örülök, hogy végre a humor is kapott szerepet a sorozatban, eddig ugyanis hiányoltam. És ki mástól is kaphatnám ezt, mint Brienne-től és a hűséges apródjától. Imádni valóak voltak a kocsmában, de leginkább a kocsmáros fiút kedveltem meg, aki olyan áhítattal beszélt a pitéről, hogy én magam is éhes lettem, pedig sosem ennék olyat, mint amit ők éppen majszoltak.

Én is észrevettem magamon, hogy a Stannisokról ritkán beszélek, és ennek igazán egyszerű oka van: uncsik. Rémesen unalmasak, és hiába a szemrevaló Melissandre és a körülötte lévő vallási fanatizmus, még mindig érdektelen számomra az egész család – akárcsak a Fekete Sereg, de hát ízlések és pofonok.

tronokharca.s04.e07.4

Az epizód vége pedig micsoda fordulatot hozott, ez a tetőpont gyakorlatilag minden fogaskereket a helyére rántott és alig várom már a folytatás. Végre egy kellemesen lassú rész, ami ugyanakkor tele van feszültséggel és remekbeszabott színészi játékkal. Ej, de szeretem én ezt!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.