Oldal kiválasztása

Az előző részen felbuzdulva vágtam neki a második film megnézésének, mint azt előző cikkemben (itt tudjátok elolvasni) is említettem, baromira tetszett a Nagyfiúk. Nos, a Nagyfiúk 2 olyan, mintha lehúzták volna az elsőt a vécén, átvitt értelemben és szó szerint is, mert kizárólag undorító és alpári viccek vannak benne, meg olyan izzadságszagú erőltetett poénok, hogy gyakorlatilag fapofával ültem végig a film alatt.

nagyfiuk2.1

Lenny Feder (Adam Sandler) és kis családja visszaköltözött Hollywoodból a szülővárosába a barátai közelébe. Így az öt (vagyis most már csak négy) cimbora együtt róhatja az utcákat és randalírozhat: Eric (Kevin James), Kurt (Chris Rock), Marcus (David Spade) és Lenny. Próbálják bebizonyítani maguknak (és persze mindenki másnak), hogy ők még mindig menők, tökmindegy, hogy házasok vagy éppen gyerekeik vannak. Ezért a legnagyobb hülyeségekbe is belemennek, csakhogy bizonyítsák vagányságukat – és igen, ezzel most gyakorlatilag összefoglaltam az egész sztorit.

Szomorú vagyok, mert az első után abszolúte nem ezt vártam, végig marháskodják az egészet, de inkább csak alpáriak sem, mint viccesek. Az egyetlen értékelhető poént Kurt és a fia produkálta, mikor a srác a forgalmi vizsgájára készült. A karakterek elnagyoltak lettek, a történet vacak és kiszámítható, de leginkább ügyetlen – egyszóval az egész film rossz.

nagyfiuk2.3

Pedig drága David Spade-től sokkal jobbat vártam, de esküszöm, ezt még ő sem tudja viccessé tenni – bár nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok róla. A kötelező egyetemista srácok, hát legalább félmeztelenül mutogatják őket, mondjuk egyértelmű, hiszen Taylor Lautner és Milo Ventimiglia is szerepel köztük – legalább jó volt rájuk nézni, de azon kívül totál feleslegesek voltak a filmben.

A feleségek még, úgy ahogy elmennek – a meleg edző és a csajok kiakadása mondjuk ügyes volt –, de még ők is rosszak. A mellékszereplők közé behúztak pár ismert nevet: John Lovitz vagy Shaquille O’Neil, de ez vajmi keveset javít a film minőségén. Pluszba beleerőltettek egy folyton iszákos és undorító buszsofőrt, akit legszívesebben lelőttem volna. És mi a franc volt a végén az a verekedés? Mi a fenének kellett azt beletenni?

124945_bp

Szégyellhetnék magukat, mind a készítők, mind a színészek, mert látva az egyet – és annak sikerét – mégis hogyan voltak képesek elvállalni ezt a förtelmet. Tudom, tudom, van az a pénz, amiért korpásodik a hajunk, de biztos, hogy megérte?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.