Oldal kiválasztása

Már alig vártam, hogy írhassak a kedvenc zöld szörnyemről nektek, és végre eljött ez az alkalom is! Hulkról fecseghetek bőven.

hulk1

Bruce Banner (Eric Bana) tudósként dolgozik és gammasugarakkal kísérletezik, hogy új gyógymódot találhassanak az emberek számára. A kísérletek többnyire balul sülnek el, ő és barátnője, Betty (Jennifer Connelly) azonban nem adják fel. Ez rendben is van addig, amíg Bruce-t egy baleset során brutális mennyiségű gammasugárzás nem éri, amit csodával határos módon túlél. Ez már önmagában furcsa, de ami ezután történik, még inkább az. Ha ideges lesz, óriási, zöld szörny válik belőle, aki ezerrel zúz, majd amint lenyugszik, mindebből csupán egy álomszerű dühre emlékszik. Ő Hulk, aki rettegésben tartja a várost, s akit rövid úton szeretne megfékezni a hadsereg, miközben Betty gyógymódot szeretne találni szerelme problémájára.

hulk2

Persze Hulk nem csak egy dühöngő, érzelemmentes őrült, ugyanis időnként megcsillan a szemében a felismerés, hogy mi a jó és kit szeret. Bettyt is megvédi, amikor veszély fenyegeti és egy alkalommal még egy hidat is megment egy béna pilóta repülőjétől.

hulk3

Talán én vagyok a környezetemben az egyetlen, aki hajlamos “zöldikére” az aranyos jelzőt, s talán néhányan még furcsán is néznek rám, de az is lehet, hogy egyszerűen én vagyok Belle, aki meglátta a szépet a Szörnyetegben. Sosem tartottam Hulkot egy nagy buta szörnynek. Tisztában van ő is azzal, ami lényeges, tud különbséget tenni jó és rossz között, csupán mindezt a maga szintjén teszi. Persze Bruce nagyon szeretné magából kiirtani ezt a nagy, zöld dühöngőt, de az ember nem irthatja ki magát saját magából. Sokan nem szokták észrevenni, de lényegesnek tartom, hogy Bruce Banner története pontosan arra mutat rá, hogy minden emberben van valami, amit nem tud elviselni, amit legszívesebben kiirtana magából, de nem lehet, és ezt el kell fogadni – hogy úgy mondjam, mindenkinek van egy Hulkja.

S hogy miért találtam meg pont az aranyos jelzőt? Nos, ez nem vezethető le csupán ebből az egy filmből, de az az igazság, hogy ő néha olyan, mint egy dühös kisgyerek, aki ismerkedik a világgal és soha nem ért semmit. Ugyanezt egy kiskutyánál, vagy egy gyereknél is aranyosnak találják. Ő mindössze egy kicsit nagyobbra nőtt, ja, és persze megveri a rosszakat, ez is egy igen fontos dolog!

hulk4

Azt sem felejthetem ki, hogy Betty ebben a filmben sokkal jobban sikerült, mint a későbbi filmben (A hihetetlen Hulk). Őt pontosan így kell elképzelni, ahogy Jennifer Connelly megformálja. Az már nem biztos, hogy Eric Bana a legjobb választás volt címszereplőnek, mert egyszerűen tökfejnek tűnik Bruce, nem pedig zárkózott, magányos farkasnak.

hulk5

Ne felejtsétek el megcsodálni a filmben az elengedhetetlen lila gatyát a nagyfiún, mert ezt gyakran elfelejtik és időnként szürkére, esetenként fehérre cserélik. Pedig Hulk a lilát szereti!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!