Oldal kiválasztása

Nem volt ez rossz rész, de túl jó sem, finálé-hangulata pedig végképp nem volt.

bigbang7.24_2

Penny és Leonard bejelentik a srácoknak az eljegyzésüket, kisebbfajta lavinát indítva el ezzel. Sheldon persze, mint mindig, kiakad, mivel nem elég, hogy az egyetem nem engedni, hogy kutatási területet váltson, most még lakókörülményei is változni látszanak. Howard és Bernie képtelen állandó gondozót találni Howard anyja mellé, ami miatt lassan már drasztikus lépésekre szánják rá magukat. Mindeközben pedig egy baleset folytán a képregény bolt odavész.

Azt meg kell hagyni, az első jelenet nagyon feküdt, sőt, az is jól működött, ahogy a szülők tudomást szereztek a közelgő frigyről – külön tetszett Leonard Skype-beszélgetése az anyjával, mindig imádom, mikor Christine Baranski vendégszerepel a Big Bangben. Penny és Leonard további jelenetei is jók voltak, és az is teljesen reális volt, ahogy az elején Sheldon kiakadt, csak valahogy hiányzott az epizódból a lendület. Meg nekem valahogy Sheldon végső reakciója is sántított, mármint dramaturgiai szinten. Nem ez volt az első eset, hogy valamire így reagál – és nem a második –, és így valahogy az egész a súlyát vesztette.

bigbang7.24_3

Amúgy ennél is azt éreztem, amit tegnap a Reign évadfináléjánál: ebből az epizódból kettőt kellett volna csinálni. A képregény bolt pusztulását teljesen elbagatellizálták, nem volt semmi nyomatja, pedig emberek, Stu boltja baromi fontos! Hatalmas részt tölt be a srácok életében, és innentől kezdve megérdemelt volna kicsit többet, mint azt a cirka két-három percet, amit rászántak. Mondjuk egy egész epizódot, ahol ez a főszál. Viszont a lezárás tényleg ötletes volt, és kíváncsi vagyok, ezt a szálat hogy fogják innen fojtatni.

Howard és Bernie igazából nem sok vizet zavartak, de édesek voltak, bár örültem volna neki, ha náluk is történik már valami nagyobb dolog. Sőt, bevallom az utolsó rész után, mikor is Howard anyját egy kisbabához hasonlították, már azt hittem, most meg csattanóként bejelentik, hogy Bernie kismama. Végül is, ezt a lehetséges eseményszálat már egész szépen felvezették az elmúlt évadokban, és biztos, hogy érdekes szituációkat eredményezne.

bigbang7.24

A következő évad miatt karakterszinten nem aggódom – úgyis mindenki folytatni fogja a munkát (ezen a ponton hülyék lennének a készítők, ha bármelyik karaktert is kiírnák), csak abban nem vagyok biztos, hogy van-e ebben a sorozatban még egy (kettő, három) szezonra elegendő szufla. Ne értsetek félre, imádom őket, de azért ebben az évadban már volt pár gyenge láncszem.

Szóval, nem volt ez egy rossz rész, csak olyan… eh. Nem szezonzáró-kaliber. De igazából ez már nagyon meg sem lepődöm, mert tavaly sem sikerült túl jól a zárás – szerencse viszont, hogy az alkotók már bizonyították, hogy évadnyitásban viszont otthon vannak.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.