Oldal kiválasztása

Na, ha első leírásomból még nem esett volna le tisztán a kockaság hatalma hőseink életében, ez a rész garantáltan bepótolja, amit én lusta voltam levezetni az előszóban. Ugyanis Greggék nem kisebb márkát reklámoznak horror játékaink panteonjában, mint a Dead Rising 2-t.

bite me SE1E2

Maga ez az osztott „egymás mellet élünk, mégis a tv elől beszélgetünk fülesen” húzás minden tekintetben nagyon ötletes: ad a társadalomnak egy finom kis sallert – mivel nem ez volt az eredeti célja – másrészről a humorszintet nagyon jól emeli. Érdekes kis szereplő Roger, akinek csak a hangjához van szerencsénk, de a tipikus kamasz mentalitásával ugrál a „felnőtt” játéktársai idegrendszerein.

bite me SE1E2 1

Aztán megy nagyban a játék, közben mind virtuálisan és életben is adják egymásnak a srácok a labdát, és e részben kapunk egy kis ízelítőt a szép angol beszédről, szóval rendesen számolgattam a kevésbé válogatott, ám nagyon odataláló szitokszókat, amiket általában Jeff és Mike intéz egymás felé. Gregg meg felhozza a már régóta várt „outbreak” témát, hogy milyen lenne egy zombiapokalipszis. Itt önkéntelenül is röhögve mondtam a laptopom képernyőjének, hogy hamarosan megtudod.

De mindezek és a zombik mellett érdekes vonulat Jeff és Mike kapcsolata: Gregg tipikusan az a fickó, aki annyira béna, hogy nem tudsz vele nem jóban lenni, viszont e két fentebbi hím között igencsak feszült tud lenni a viszony, ha szóba jön Lauren (Mike nője), aki Jeffnek – kicsi előspoiler –, hát, hogy is mondjam, nem igazán a szíve csücske. És, ha ehhez még hozzá vesszük a Mike felé irányzott, eléggé a szexuális életébe taposó poénokat, megkapjuk azt a jelenetsort, amin én félóráig nyerítettem. Megnézni, erről nincs előétel.

bite me SE1E2 2

Végül betekintést nyerhetünk szomszédjuk „estéjébe”, ami eléggé is véresre sikerült, majd már itt megjelenik az első… igen, zombi. Végre! Zombik! leütötték

A Dead Guy Rising, minden lényét tekintve még csak egy átkötő rész, de arra pont elég, hogy jobban megismerjük a szereplőket, elhiggyük róluk, hogy egyszerű földi halandók – és, hogy bizony jó pár gyógyszerük elgurult, valamint a zombik megjelenését is remekül behozták a történetbe. Tökéletes hangulat és időzítés, ami nagy teljesítmény egy alig több mint nyolc perces résztől. Más film erre fél óra alatt sem képes.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.