Oldal kiválasztása

Most aztán nagyon pipa vagyok! Ez nektek évadfinálé? Komolyan ezt szántátok az évad utolsó epizódjának? Mintha maguk a készítők adták volna fel, és nem is erőlködtek volna tovább, mondván úgyis elkaszálja a csatorna – ezen rész után pedig nem is csodálkozom annyira rajta!

almosthuman.s01.e13.2

Kennex és Dorian egy sorozatgyilkos után nyomoznak, viszont a bizonyítékok azt mutatják, hogy az elkövetőt már lecsukták, méghozzá John apja, akit még a férfi gyerekkorában egy bűnügy felderítése során öltek meg. Ahogy haladnak a nyomozásban az is kiderül, hogy talán az elítélt bűnös nem is olyan bűnös, sőt, John apja is ugyanígy vélekedett, és a saját szakállára kezdett el anno nyomozni az ügyben, de már nem tudott a végére érni. És ha mindez nem lenne elég, Doriant vizsgálat alá helyezik, hogy vajon alkalmas-e rendőrnek, és ennek nyomán mindenkit, még Rudyt is, kikérdezik.

Rudy még mindig imádnivaló, ez  a „meg nem értett zseni”–arckifejezés, és ahogyan a színész eljátssza valami fergeteges, zsigerből hozza a figurát. Maldonado pedig a rendőri vezetők csúcsa, de a karaktert egyáltalán nem bontották ki – pedig micsoda titkok lehetnek ott!

almosthuman.s01.e13.1

Az ügy tényleg elég rejtélyesre és trükkösre sikeredett, ráadásul a végén a csavar, amit Maldonado bedobott, az aztán megkoronázta a dolgot. De mindezek ellenére hiányérzetem van: ez ugyanis nem egy évadfinálé, ez csak egy a számtalan epizód közül, amit bárhová át lehetne helyezni. Egy finálénak csattannia és szólnia kell, itt pedig ilyen egyszerűen nem történt meg! Esetleg a Szindikátus vagy Dorian alkotója, a Fal rejtélye, vagy Danica ügye. De semmi, egyszerűen semmi fontosra nem kaptunk magyarázatot!

Sajnálom a sorozatot, mert többet érdemelt volna, de a végére már maguk a készítők adták fel! Pedig micsoda izgalmas világot teremtettek, amiből viszont alig osztottak meg valamit a nézőkkel. A sorozat (ha az eredeti sorrendet, nem pedig az összekutyultat nézzük) fokozatosan ívelt felfelé mind minőségben, mind tartalomban. Igazán érdekes kérdéseket boncolgatott, pont olyanokat, amiket a nagy sci-fi sorozatok szoktak: kérdéseket morálról, arról, hogy mi a helyes és a helytelen. A csapat jól működött, a karakterek érdekesek és egyediek voltak, a poénok is betaláltak, nem pedig izzadságtól bűzlöttek.

almosthuman.s01.e13.3

Én ugyan nem szeretem J. J. Abramset – és nem csak az új Star Trek filmek miatt – de ez tényleg egy jó kis sorozat volt, és nagyon sajnálom, hogy nem lesz belőle több évad.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.