Oldal kiválasztása

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy ebből a sorozatból még akármi is lehet. Határozott fejlődést mutat az első két részhez képest, és kezdem egyre izgatottabban várni a folytatást, valamint hogy végül ki nyeri ezt a csatát.

salem17

Cotton Mather kezd felcseperedni a szemünk láttára. Ennek ideje volt már, hiszen egy felnőtt férfiról beszélünk, szóval nem árt, ha ennyi idősen már kimászik a pelenkából. Végre belátta, hogy az apja és ő két különböző ember, valamint bűnözéseit is másként kezdi kezelni. Ettől még persze a bűn az bűn marad, de legalább kevésbé lesz képmutató. Még a végén azt fogom hinni, hogy normális ember lehet belőle, és ez leginkább Johnnak köszönhető és a vele folytatott elmés beszélgetéseknek.

salem16

John sem pihengethet immáron. Eddig egészen kényelmes élete volt, mióta visszatért a frontról, most azonban felbukkan egy figura a múltból, aki bebizonyíthatja, hogy ő nem az a hős, akinek hiszik és cseppet sem rendes ember. Ezzel nem csak azt éri el, hogy Johnny fiú pánikba esik, de azt is, hogy kimutassa a foga fehérjét  ezeken a képsorokon lehet, hogy páran felhördültek, de én jónak érzem a dolgot. Nem akarnám elhinni, hogy ő a tökéletes férfi, minden nő álma, háborús hős. Benne is kell, hogy legyen hiba a szűklátókörűségén kívül, amit szintén kezd kinőni.

salem15

A boszik körül pedig szorul a hurok. Az irányítás több ponton is kezd kicsúszni a markukból. Egyik bábjuk egy az egyben kiesik a kezükből és ez majdnem a lebukásukhoz vezet, valamint Mr. Sibley is igyekszik kitörni a bűvkörből, melyben segítségére van a fentebb említett régi ismerős is. Ennek eredményeképp szegény Mary kezd paranoiássá válni és lassan lehullik róla a ridegség leple.

Nem Mary az egyetlen, aki cinkes helyzetben van, vele együtt csúszik lefelé Hale is. Nem elég, hogy a lánya, az az idegtépő Anne már szinte nyakig belezúgott Alden kapitányba, de a férfi bizalmának elnyerésére tett kísérletei is rendre csúfos kudarcot vallanak. Valójában mindezt magának köszönheti, hiszen ő volt az, aki rászolgált arra a büntetésre, ami elárulta őt és az sem segít rajta túl sokat, hogy ennyire tiltakozik az ellen, hogy John legyen a veje. Pedig szegény pasast még meg se kérdezték róla, hogy ő akarja-e ezt.

salem14

Sok szálról jön a veszély, viszont nagyon szépen kivitelezték, hogy minden teljesen tiszta és érthető legyen. Ezért nagy dicséret jár a készítőknek, hiszen ebbe könnyen bele lehetett volna bukni. Az egyetlen, amit néha még mindig nehéz kibogozni, az az, hogy ki kinek a kicsodája. Talán ezt is kinövik idővel és akkor végképp kivívják a tiszteletemet.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!