Oldal kiválasztása

Itt van a vizsgaidőszak, itt van újra, és én már megint a zombikat veszem elő. Igen, de most nem is akármilyen tálalásban. Kockatársaim! Ragadjátok meg a tőletek ballra lévő tárgyat és csapjunk bele a Bite me lehengerlően ötletes világába.

Bite me2

 

Maga a sorozat a Youtube-on fut és én is csak egy véletlen folytán találtam rá. Egy nap alatt végignéztem az összes részt, közben szakadtam a röhögéstől és nem győztem dicsérni a stábot. Mert amit létrehoztak, mind világban, mind hangulatban, az magasan megéri azt a nyolcas értékelést az IMDb honlapján. Történetét tekintve a Kockák uralma címet is viselhetné, ugyanis – nem szőrszálhasogatásból –, de ha tényleg beütne a holtak inváziója, ki lenne alkalmasabb túlélő egy zombis játékokon edződött, és lehetőleg nem elkényelmesedett kockánál? Egy kezemen megtudnám számolni, hogy ki jöhetne még szóba esélyesként.

Bite me1

Témaeltérés! Kérjük vissza az író agyát!

Na, hol is jártam? Igen, a történetnél. Nos, mivel szeretnék majd erről a kőkemény tizenöt részes sorozatról hosszabban is írni, így most csak nagyon alapon sorolom fel a kedvcsinálót: hőseink, név szerint Jeff (Yousef Abu-Taleb), Mike (Ryan Welsh) és Gregg (Justin Giddings) még tőlem is hardcore-abb gamerek és mi más is lehetne a kedvencük, mint a Dead Rising? Épp egy ilyen játékos/ veszekedős estén tör ki váratlanul várt zombi vész és meglepő módon, most nem ők hullnak ki elsőnek, sőt hősök lesznek a kockák érdekében, mindezt fantasztikus humorral, sok zombival és még több vérrel karöltve.

Bite me3

Szereplőalakításokat tekintve megemelem parókámat a színészek előtt, akik lehet, hogy nem Oscar esélyesek, mégis a szerepüket átlagon felül hozzák. Lauren (Risdon Roberts) hozta a meglehetősen idegesítő barátnő szerepét, olyannyira, hogy Mike helyében én már rég elástam volna a hátsó kertben.  A sötét izomagy, az éjjeli pillangó szomszéd, minden benne van a sütőben, ami egy jó zombi horror paródiához kell. Bár, őszintén szólva, a paródia mellett van egy rendes társadalmi fricskája, mondanivaló is akad benne.  De erre majd még a részekben külön ki fogok térni. Addig is: szeresd a kockát, mert lehet, hogy ő fog menteni a püspökfalaton harapástól!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.