Oldal kiválasztása

Remélem, nem sírtatok nagyon addig a pár napig, amíg Tony nem volt itt az oldalon. Ha igen, megnyugodhattok, már megint itt tartunk. Újra itt a páncél és a jó beszólások.

Film Title:  Ironman

Tulajdonképpen Tony Starkról (Robert Downey Jr) kijelenthetjük, hogy ő nagyon szereti a külföldieket. A múltkor az arabok, most az oroszok, de az is lehet, hogy a külföldiek szeretik őt. Az első részben megalkotta a páncélját, majd cseppet sem pironkodva közölte, hogy ő Vasember. Ezúttal ezt meg is mutatja a világnak, és a kormány szeretné, ha az új találmányt a hadsereg kezébe adná. Neki azonban esze ágában sincs, ezt már a múltkor megbeszéltük. Ezek után persze megy az ovis harc, egymás lejáratása és különben is „ő a hülye” című műsor. Úgy rendesen, mint az óvodások. Azonban nem ez az egyetlen nehézség, amivel most szembe kell néznie, ugyanis a reaktornak köszönhetően durva mérgezése van, ami egyre rosszabb, így aztán úgy dönt, beleveti magát a dolgok sűrűjébe: versenyautóba ül.

vasemberii3

A verseny viszont nem zajlik simán. Felbukkan egy régi rokon, Ivan Vanko (Mickey Rourke), aki Tonyn szeretné kitölteni a dühét egy régi családi sérelem miatt. Mondom én, hogy ovisok! Ja, igen, amúgy a csávó orosz, ezért is mondtam, hogy Tony népszerű külföldön. Szóval szegény csávó tényleg eléggé szuperhős, hogy egyszerre ennyi dologgal kell megküzdenie (most tartunk háromnál, ugye ti is számoljátok?), de persze nem egyedül kell mindezt végigcsinálnia.

vasemberii1

Pepper (Gwyneth Paltrow) továbbra is hűen kitart mellette, valamint bejön a képbe a S. H. I. E. L. D., akikről írhatnék regényeket, hogy milyen menő dolgokat csinálnak és milyen hasznosak, de valójában csak gyűjtik a szuperhősöket. Én is akarok! No, viccen kívül egyébként ők terror-elhárító és hírszerző szervezet, és az első részben már elkezdték megkörnyékezni Tonyt. Ezúttal már kiküldték mellé a Fekete Özvegyet (Scarlett Johansson) is, persze inkognitóban. Én mindig mondtam, hogy szuperhős vagyok, de mellém bezzeg sose küldenek se Tony Starkot, se Bruce Bannert (Hulk). Ez szerintetek igazságos?

vasemberii2

Nem akarom lehúzni a filmet, de szerintem pocsék. Márpedig azért, mert most itt van ez a szerencsétlen csávó, akinek mindene megvan, tök elkényeztetett, erre a nyakába zúdul egy rakás probléma, meg egy rakás gonosz ember. Nem igaz, hogy ez nincs rá semmilyen hatással. Az első részben ugye kiakadt és úgy döntött, nem akarja, hogy emberéleteket követeljen az, amit csinál. Ezt hívjuk karakterfejlődésnek. Akkor talán, hangsúlyozom, TALÁN most is történhetne valami. Nem minden szolgál feltétlenül pozitív fejlődést, de valamerre mindig elmozdul tőle az ember.

Ami viszont jó, hogy sok a bunyó. Szeretem a jó kis verekedéseket, főleg ha helyes pasik verekszenek, meg azt is, ha megy a sztori. Az márpedig kétségkívül megy, hiszen szépen, lassan haladunk a Bosszúállók felé.

vasemberii5

Kedves készítők. Kapjatok vérmérgezést és verekedjetek sok emberrel. Utána esetleg társaloghatunk bárminemű filmalkotásról, persze csak miután kikezeltek titeket a pszichiátrián. Megígérem, hogy cserébe rajzolok nektek egy Hulkot. Egy életnagyságút!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!