Oldal kiválasztása

Hihetetlenül sok szálon fut már a harmadik évadban a történet, ezért nincs sok lehetőség elidőzni egy-egy jeleneten, én ezt sajnálom, ugyanis szeretem, ha hagynak időt a saját elméleteim kibontakozásának. Ugyan minden tiszteletem a sorozaté, de abból már kezd kissé elegem lenni, hogy gyakorlatilag mindenki egy szopórolleren csúszik egyre mélyebbre és mélyebbre Westeros mocskában.

tronokharca.s03.3

Westerosban még mindig háború dúl, ugyan már „csak” három jelölt akad a trónra, de ez éppen elég egy felbomlott királyságban. Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) a hivatalosan elfogadott király, de a pletyka bizony még Királyvárban is terjed valódi származásáról. Mióta Tywin Lannister (Charles Dance) a városban van, a kis zsarnok nem mer igazán ugrálni, de ez nem jelenti azt, hogy nem talál lehetőséget a kedvenc időtöltésének. A Lannisterek egyességének következtében Margaery Tyrell (Natalie Dormer) lesz az új királyné majd Joffrey oldalán. Tywin a többi gyerekének a jövőjét is legalább olyan gondosan elrendezte, mint a naiv és törékeny Sansáét (Sophie Turner).

Brienne (Gwendoline Christie) és Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) hosszú és rögös utat járnak be, miután Catelyn Stark (Michelle Fairley) elengedte őket a lányaiért cserébe. Királyvár azonban nagyon messze van, és útközben Brienne megismeri a valódi Királyölőt és egyúttal látja darabjaira hullani is.

tronokharca.s03.4

Robb Stark (Richard Madden), Észak királya, aki még egyetlen csatát sem veszített szerelmes ifjúként kapaszkodik az egyetlen dologba, amit igazán szeret, és ez a felesége és a jövendőbeli boldogságuk, ami rájuk vár. De Észak Farkasa hiába jó és nemes, nincsen tisztában a dolgok valódi árával, és ugyan ráveszi jobb kezét, Edmure-t (Tobias Menzies), hogy az általa felbontott ígéretet ő teljesítse be. Csak a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt várták.

Stannis Baratheon (Stephen Dillane) teljesen a vörös papnő, Melisandre (Carice van Houten) hatása alá került. Leghűségesebb embere gyilkossággal próbálja megszabadítani szeretett urát, de Ser Davos (Liam Cunningham) kudarcot vall, és felségárulásért börtönbe csuklyák. Stannis olyan „eszközöket” is bevet a siker érdekében, amik igencsak megkérdőjelezhetőek, még westerosi mértékkel is!

tronokharca.s03.2

Az Éjjeli Őrség tagjai talán a legnagyobb ellenséggel kénytelenek szembenézni, amelyet emberemlékezet óta nem látott senki. De még előtte meg kell harcolniuk Mance Rayderrel (Ciarán Hinds) és a Falon túl élő népek egyesített „seregével”. Havas Jon (Kit Harington) segítségével azonban egy igen érdekes trükköt vetnek be, ami lehet nagyobb kárt fog okozni, mint azt hitték volna. Sam (John Bradley) – az édes, drága, imádnivaló Sam, akiért mellesleg élek-halok – talán a leggyávább ember az egész Fekete Seregben, mégis, mikor az igazi és rettegett ellenséggel kell szembenéznie, azt teszi, amit kell és ezáltal nagyobb hőssé válik a szememben, mint bármelyik csatát irányító nemes.

tronokharca.s03.5

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) nemcsak felnőtt, de megízlelte az igazi hatalmat. Sárkányai révén nincsen ember, ki ellenállna neki – legalábbis ő így vélte, amíg majdnem elvesztette mindenét, és a segítség a legváratlanabb helyről érkezett. De a Sárkányok Anyját nemcsak a Vastrón érdekli, igazi uralkodóvá akar válni, ehhez viszont sereg kell, amit talán a Makulátlanok – ezek a félelmet nem ismerő katonák, akikből az érzelmeket teljes egészében kiírtatták. De vajon megéri egy sárkányt adni nyolcezer legyőzhetetlen katonáért?

tronokharca.s03.1

Szerteágazó és kissé elaprózott évad ez, tele ármánnyal és furfanggal és persze véresebb eseményekkel, mint eddig valaha. De a bosszú nem várat magára sokáig, itt mindenki megfizet a bűneiért és a jótetteiért is.

És ne feledjétek: „Zaldrīzes buzdari iksos daor” vagyis „A sárkány nem rabszolga”

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.