Oldal kiválasztása

Hihetetlen fantáziával rendelkeznek az alkotók, olyan lenyűgöző technikai újításokat találtak ki, hogy az már az olyan nagy előddel vetekszik, mint mondjuk a Star Trek. És most nemcsak az olyan „nagy” dolgokra gondolok itt, mint az androidok, a hologrammok vagy az okosházak, hanem az olyan apróságokra, mint a golf és a sakk, vagy, hogy minden polcra rá lehet „dobni” egy post-it lapocskát vagy a képernyőként működő üvegfelületek.

almosthuman.s01.e12.3

Egy fiatal Króm halálával kapcsolatban nyomoznak, amire Valerie hívta fel a figyelmet. Mivel a nő is Króm, ezért pontosan tisztában van azzal, hogy a genetikailag módosított emberek nem halnak meg fiatalon, pláne nem szívelégtelenségben. Kennex és Dorian a nyomozás soán rájön, hogy a gyilkos nem csak szimplán öl, hanem sorozatban, méghozzá az áldozatait is precízen és okkal választja ki. Az elkövető ugyanis egy nanobotos eljárás segítségével ellopja áldozatai arcát (csak nekem rémlett fel itt a Darkman filmsorozat?). Maguk a Krómok nehezen fogadják a szerintük alacsonyabb rendű rendőrök segítségét, úgyhogy a srácok bedobják Valerie-t is és máris közlékenyebbek lesznek a tanúk. Az ügy igen frappáns, a vége pedig a csavar, na, az aztán tényleg nem semmi.

almosthuman.s01.e12.1

Valerie párbeszéde a többi Krómmmal kissé követhetetlenre sikeredett, de pontosan ez tette hihetővé, ahogyan repkedtek az adatok a pillanat tört része alatt fordult meg újra és újra a beszélgetés iránya, és ez tökéletesen alátámasztotta a fejlettebb logikát és memóriát – vajon hányszor vehették fel ezt a jelenetet? Azonban ez a szerelmi szál John és Valerie között még mindig zavaróan erőltetett és izzadságszagú, szerintem ők ketten annyira nem passzolnak egymáshoz. A másik meg, hogy miért kell mindig minden sorozatba szerelmi szál a nyomozók között? Felejtsék már el végre az alkotók!

Ezt a Krómos – azaz a genetikailag feljavított és módosított embereket – elég későn dobták be a sorozatban, és ezért haragszom is. Tudom, hogy most ismétlem önmagam, de ez egy olyan téma, amivel, sokkal többet kellet volna foglalkozni, vagy legalább elejteni pár utalást rá, míg most finálé előtti epizódban meg szépen kifejteni. Így a sorozat vége felé talán elvesztették a lelkesedésüket is az írók, mert nem adtak bele mindent és bedobtak pár pillanatnyi ötletet is, amik tényleg jók, de az, hogy az eddigi tizenegy epizód alatt nem kerültek elő az tényleg röhejes.

almosthuman.s01.e12.2

Jó kis rész, ügyes kis rész, ami arra volt elég, hogy kevésbé utáljam Valerie karakterét, lenyűgözőnek találjam a technikát, de valahogy olyan lélektelen volt a dolog, kicsit filler, kicsit korrekt iparos munka. Srácok, tudtok ti ennél jobbat is!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.