Oldal kiválasztása

Egyetlenegy üzenetem lenne a kedves alkotóknak: rohadjanak meg egy picikét, legyenek oly szívesek (a szó legjobb értelmében).

PAUL ELIA, JOEL JOHNSTONE, CLARK GREGG, MING-NA WEN

Mielőtt dekódolta volna a merevlemezt, Skye-nak sikerült elhelyeznie rajta egy programot, aminek segítségével ha HYDRA emberei csatlakoztatják a rendszerükhöz a merevlemezt, Skye is hozzáférhet majd az ő adataikhoz. De a programot nem sikerült befejeznie, ezért a „patch-et” külön kell feltöltenie egy gépre, ami csatlakozik a HYDRA rendszeréhez. Igen ám, csakhogy hőseinknek fogalma sincs, merre lehetnek ellenségeik, ezért egy kiskaput választanak: betörnek a Cybertekhez, és az ő gépükhöz csatlakoznak. Ezután pedig jöhet a következő lépés: visszaszerezni a Buszt. Mindeközben Garrett állapota folyamatosan romlik, ezért szüksége lenne a GH-325-re, lehetőleg még tegnap. Amíg pedig ő a jelenben küzd, mi pár szívszorító flashback segítségével bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is lett Ward azzá, aki ma.

Szóval igen – ez a rész fájt. Szinte már fizikailag. Nem azért, mert rossz lett volna – gyönyörűen fel van építve –, hanem mert egyszerűen szemét. És függővéggel zárul. Két fronton. Mikor az epizód végén elsötétült a képernyő, én csak ültem ott megdermedve, a kezem magam előtt, és kérdezgettem az üres szobától, hogy akkor most mi van? Ezt nem tehetik! Azt hiszem, az írók vehetik ezt dicséretként.

agentsofshield1.21_2

Coulson, egyem meg, irtó cuki volt. Mikor Trip elhozta a nagyapja – aki, ne felejtsük el, Amerika Kapitány egységében szolgált a második VH alatt – régi kémcuccait, Phil úgy bezsongott, mint egy gyerek a játékboltban. Bár igaz, hogy a függönyt Fitz gyújtotta fel – Fitz, aki továbbra is lenyűgöz. May és Skye beszélgetése is nagyon tetszett, főleg May ajánlata a fiatalabb nő felé, bár én még mindig reménykedek, hogy sikerül majd rendezniük a dolgokat Warddal.

Apropó, Ward – továbbra is fenntartom, hogy jelen pillanatban ő a legérdekesebb karakter a sorozatban, és továbbra sem vagyok hajlandó echte rosszfiúként elkönyvelni. Szerintem legbelül jó ember ő, egy áldozat, akit a kezdetektől fogva szívat az élet – előbb a családja, majd Garrett által, akivel enyhén szólva beteg a kapcsolata. Vagyis… nehéz ezt megfogni, na. Garrett annyit szívatta, mint ahogy azt láthattuk is ebben a részben, hogy szinte csodálom, hogy Ward még nem eresztett bele egy tárat, ugyanakkor viszont meg is értem, hogy miért nem, mert Ward mellett tényleg csak Garrett volt ott évekig – szó szerint. Szegény persze, hogy nem gondolkozik tisztán. És akkor még ott van az a hülye dogma is, hogy ne létesíts kapcsolatokat, ne szeress meg senkit, mert az gyengeség – ebben komolyan a The Mortal Instruments egyik nagyon fontos mondatát hallom visszhangzani: „to love is to destroy”, vagyis ha szeretsz valamit, azáltal elpusztítod. És Ward mégis hazudott Garrettnek Skye-jal kapcsolatban – mert szereti. Kishaver, te aztán nyakig benne vagy a slamasztikában! (Baj, hogy én még mindig abban reménykedem, hogy összejön majd neki Skye-jal?)

agentsofshield1.21_4

Ami pedig Garrettet illeti – az az ember beteg, és most végre tisztáztuk, hogy testileg és lelkileg is. A lelki részt eddig is láttuk – tiszta pszichopata, mint az kiderült –, de most, némi utalgatás után, a testire is bizonyítékot kaptunk. Amúgy meg fejet hajtok az írók előtt, mert nagyon szépen összekötötték, hogy mi is vezette erre az útra.

Ami pedig a logó utáni jelenetet illeti: igen, így kell megjátszani az embereket.

Most pedig vegyünk egy mély levegőt (legalábbis én ezt teszem), és próbáljunk megnyugodni. Nem lesz itt semmi baj. Mind a hat főszereplő túl fogja élni a finálét. Muszáj lesz nekik (ha nem, gyilkolok). Nyugalom.

agentsofshield1.21_1

…Nem kaphatnánk meg a finálét most, soron kívül? Légyszi?

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.