Oldal kiválasztása

A múltkori epizódhoz képest talán valamivel nagyobb lelkesedéssel kezdtem el nézni a mostani részt. Az alapötletet még mindig elképesztően jónak találom, de a szereplőkkel tényleg nem tudok azonosulni, ráadásul hiányolom a részleteket a Föld pusztulásáról, komolyan, legalább egy-két mondatot megérdemelne az, ami gyakorlatilag kiirtotta az emberi civilizációt.

Contents Under Pressure

Finn komolyan megsérült mikor Bellamy megpróbálta megölni a földlakót. Clarke kétségbeesve próbálja megmenteni a srácot, és mivel Finn Raven barátja, ezért ő, mint az egyetlen technikus a csapatban, csodák csodájára megjavítja a rádiót, pont időben. De hogy minden akkor javul meg, mikor űbernagy gáz van, az annyira elcsépelt már, hogy ezt a mondatot is lassan sajnálom tőle. Eközben a Bárkán megdöbbenve hallgatják a rádióadást Raventől, természetesen pont akkor, mikor a tanács ülésezik (komolyan, egyáltalán miért van oda bekötve az adás, nem zártkörű „rendezvény”?). Bellamy eközben a földlakót a táborukba hurcolja, hogy szóra bírja, mert még mindig azt hiszi, hogy ő felel a többiek haláláért. Természetesen Octavia tudja az igazságot, de ahelyett, hogy kb. két mondatban a bátyja tudtára adná, elkezd vagdalkozni, csúnyán néz, aztán teátrálisan elvonul.

És megint felbukkan a túlzó logikátlanság a sorozatban: mindenkit kivégeznek a legkisebb vétség miatt az egész nyamvadt Bárkán, kivéve Clarke anyját, Abbyt, aki legalább három olyan dolgot tett, ami után ki kellett volna végezni. Mindenki elhiszi, hogy azért, mert levették a karpereceket a gyerekek, tutira meghaltak, még akkor is, ha a monitorok, amik az életjelüket figyelik semmilyen erre utaló jelet nem adtak. Nem számít, hogy több feltűnő és színes rakéta indult el a bolygóról, amit ketten is láttak, az egyikük pedig maga az űrállomás vezetője – felmerül bennem a kérdés, itt mindenki tényleg ennyire hülye? Az űrben valóban elveszti az emberiség azt a csöpp eszét is, ami megadatott neki?

the100.s01.e07.2

Ez a sorozat kizárólag úgy működik, hogy ezeket az ordenáré nagy hibákat benne hagyják.  Mert azt valóban elhiszem, hogy nem látták előre a katasztrófát túlélők létezését, de hogy Octavia elhallgatja a sorozat egyik legfontosabb információját, az komolyan vicc. Hahó, nem egy „csapat” van a földön, hanem több, a srácokat az egyik ilyen csoport ölte meg, míg Octaviát egy másik banda tagja rabolta el. Ez annyira egyszerű, hogy egy tízéves is rájönne, ezek meg, na, jó, inkább hagyjuk.

Egyedül Jaha jeleneteit tudom értékelni, az nagyon ütős lett: az apa, aki szembesül az igazságra fiával kapcsolatban. Isaiah Washington nagyon jól hozza a karakterét, talán ő azon kevesek közé tartozik, aki nem totál egysíkú a sorozatban. De természetesen ő is a képernyőn hagyja a titkos tervét, amikor beengedi a régi kancellárt a szobájába.

Contents Under Pressure

Az epizód végére rájöttem, hogy itt bizony az írókkal van hatalmas probléma, mert még a történelmi tényeknek sem néznek utána, de azért idézik.

Hatalmas hévvel vetettem bele magamat a sorozatba, már tavaly kiszúrtam magamnak, mikor csak a koncepciója létezett, de maguk az alkotók nyírják ki a történetet. Nem a szerelmi háromszög, nem a nyafogás, hanem a hibák, amik nélkül képtelen lenne működni a történet.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.