Oldal kiválasztása

Nem azt mondom, hogy erről az epizódról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, de nagyon közel járok hozzá.

reign1.20_1

A protestánsok továbbra is sakkban tartják Mary édesanyját, aki már csak a szökést látja egyetlen járható útként – ahhoz viszont pénzre lenne szüksége. Mary tisztában van vele, hogy Catherine-nek vannak rejtett tartalékai, és először szépen kéri az idősebb nőt, hogy segítsen neki, ám mikor ez nem használ, a skótok királynője felbérel egy zsoldost, hogy az szerezze meg a pénzt. Egyetlen dolgot köt csak ki mindössze: ártatlan vér nem folyhat. Mindez idő alatt Francis Calais felé közeledik pár emberével – köztük Leith-szel –, akikkel vált válnak vetve küzd, hogy megnyissák az utat az angol területek felé a sereg számára, közben pedig a francia udvarba érkezik Catherine két unokatestvére, Lola pedig attól tart, hogy férje készül őt elhagyni.

A Mary és Catherine közti hatalmi harc most aztán tényleg csúcspontra jutott – a karakterek és a színésznők is nagyon kitettek magukért. Egészében is rettenetesen tetszett ez a történetszál – az, amilyen okosan és csavarosan bántak az egész helyzettel, hová emelkedett és süllyedt a két karakter morálisan és kitartásukat, erejüket tekintve –, de még az egészen apró részletek is a helyükön voltak. Imádtam Catherine unokatestvéreinek megérkezését, Hortense és Mary beszélgetését, a szövegkönyvről pedig már ne is beszéljünk! Nem egy idézetgyanús sor hangzott el az epizódban. Az pedig, ahogy Mary kezelte a helyzetet, végképp vitte a pálmát.

reign1.20_2

Francis szála is alapvetően tetszett, és karakterszinten nagyon szépen működött is, viszont kicsit olcsónak és amatőrnek hatott, leginkább a számos statiszta hiánya miatt – ugyanis Francis a nagy harcot írd és mondd, négy katonával hajtotta végre. Viszont az tény, hogy amit ez a pár ember tett, az szépen meg volt írva, az angolok támadása az erdőben egész epic, és Francis és Leith interakciói is nagyon tetszettek. Kíváncsi leszek, ezt a szálat hogyan folytatják, már csak azért is, hogy mit fog ez jelenteni a jövőben Leith és Kenna – és így Lord Castleroy – kapcsolatát tekintve.

Loláék szálát tekintve először voltak némi problémáim, de ott is inkább az idő kezelésével – mikor utoljára láttuk Lolát még semmi hasa nem volt, most már úgy nézett ki, mint aki mindjárt lebabázik, ugyanakkor viszont még mindig tombol a tél, tehát olyan hú, de sok idő nem telhetett el. Arról nem is beszélve, hogy Mary szerint Catherine úgy hat hónapja próbálta meg megvásárolni szabadságát, mikor a toronyba volt zárva – márpedig nagyjából akkortájt foganhatott a baba is. Viszont ettől a kis bökkenőtől eltekintve le vagyok nyűgözve. Lola és Julian utolsó jelenete az epizódban talán a sorozat eddigi legszebb, legmegrendítőbb jelenete – nem tagadom, majdnem elsírtam magam, pedig engem nem sok filmek sikerült eddig megsiratnia. Le a kalappal az írók és a színészek előtt is! (És rá kellett jönnöm, hogy ez a karakter-típus nagyon bejön: a bűnös férfi, aki a szeretett nő kedvéért reformálódik.)

reign1.20_3

Ezt a színvonalat talán még a legelején hozta a sorozat, bár ebben sem vagyok egészen biztos – hiszen ez a rész egyszerűen pazarul sikerült. Remélem, tudják is tartani ezt a színvonalat, mert ha igen, akkor ez a sorozat valami igazán nagyszerűvé is válhat. A két hét múlva esedékes finálét tekintve pedig: srácok, nagyon felcsigáztatok!

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.