Oldal kiválasztása

Pedig olyan jól indult ez a sorozat. Pedig olyan szép reményeim voltak vele kapcsolatban. Pedig olyan jó dolgokat ki lehetett volna hozni belőle. Pedig…

star-crossed1.11_2

Közeleg a téli sulibál, és mindenki be van zsongva, bár igazából mindenki más miatt: Castor megpróbálja megölni Romant, Roman és Drake egyszerre két ellenséget próbál kiiktatni, Vegáék nagyban dolgoznak a Suveken, Teri megpróbálja megszerezni az Iksen kulcsot, ami szükséges a Suvek működtetéséhez, Greyson pedig nagyban szervezi az Új Vörös Sólymokat. És ha ez még nem lenne elég, kiderül, hogy Taylor terhes – természetesen Drake-től.

Először is: most komolyan hülyének néznek minket, nézőket? Azt hiszik, hogy nekünk minden gagyiságot el lehet adni? Ugyanis az epizód szinte összes csavarja kimondhatatlanul amatőr volt – de olyan szinten, hogy fogtam a fejem, hogy a karakterek egyszerűen nem lehetnek ekkora idióták. Roman és Drake természetesen Castor gránát-gyűjteményének első sorát dézsmálja meg, hogy rögtön észre lehessen venni. Emeryék természetesen a bár gépén néznek utána az atriai-ember-terhességnek – és még annyi eszük sincs, hogy töröljék az előzményeket –, hogy utána könnyűszerrel utána lehessen nézni, mire is kerestek rá. Castor természetesen észreveszi a rejtett kamerát, és direkt úgy nyomatja a szöveget, hogy az tetsszen az éppen az adást figyelő Terinek – aki persze beveszi az egészet. És ha ez még nem lenne elég, kaptunk még egy teljesen indokolatlan duettet is – mondjuk azt elismerem, hogy Jesse Lukennek egész szép hangja van.

Ja, igen, megint megy a buli – mert itt tényleg nem lehet cselekményt építeni össznépi banzáj nélkül. Nem mintha nem működött volna anélkül is a sztori – sőt, igazából sok is volt a Roman–Castor–Vega hatalmi harc mellett, a kisebb, de azért érdemleges mellékszálakról már nem is beszélve. Ja, mielőtt elfelejtem: Roman se százas ­– simán odamegy a tanács elé bemártani a nagybátyját mindenféle bizonyíték nélkül… Igen, tényleg így kell ezt csinálni.

star-crossed1.11_3

Ebben a részben Taylortól is kikészültem. Eddig sem volt egy túl mély karakter, de azért még bírtam, most viszont nem volt több a saját idegesítő paródiájánál. A színészi játék sem volt sehol – nem láttunk szinte mást, csak grimasz hátán grimaszt –, de azt komolyan elvártam volna, hogy a karakter kicsit jobban megilletődjön, kétségbe essen, katatóniába zuhanjon vagy valami hasonló. De helyette nagyjából annyit kaptunk, hogy: „terhes vagyok az űrlény ex-pasimtól? Oké!” Ja, és még mindig nyomatják a leszbikus vonalat. Csak tudnám, hogy minek kell erőltetni…

Meg amit totál nem értek, az az, hogy miért is kell az Iksen kulcs. Ugye elméletileg erre azért lenne Vegáéknak szüksége, hogy beindítsák a Suveket, de könyörgöm, azt a gépet elméletileg egy az egyben ők építették! Miért építene valaki egy olyan gépet, aminek a beindításához valami olyan dologra van szükség, ami nincs a birtokában, ha egyszer – elméletileg – úgyis megépíthetné, hogy ne kelljen hozzá az a tárgy? Őrület…

Viszont azért voltak olyan dolgok is az epizódban, amik tetszettek. Az a Greyson, akit az elején annyira megkedveltem, lassan kezd visszatérni, és úgy tűnik, nem is tért át a sötét oldalra. Sőt, egész szimpatikus az Új Vörös Sólymok filozófiája. A téli bál designja is tetszett, az, ahogy mindenkin volt valami világító, ahogy kiemelkedtek a terem sötétjéből. De azt a duettet még mindig nem tudom megbocsátani.

star-crossed1.11_1

Még két rész van vissza évadból, és persze ez a sorozat is fenomenális finálét ígér, de ezek után valahogy nem tudok hinni nekik.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.