Oldal kiválasztása

Nagyjából kezd kirajzolódni, hogy ezt a sorozatot miért fogjuk szeretni – és nem a történetért. Csak két rész telt el, de valójában eléggé hidegen hagy, hogy kivel mi történik. Jó, hazudtam, John Alden azért érdekel, de azt hiszem, itt kifújt az érdekes szereplők sora.

salem9

Hivatalosan is terjed a boszorkány-pánik Salemben és ezt a legtöbben nem ússzák meg ép bőrrel, vagy ép ésszel. Cotton Mather végérvényesen elkezdi tizedelni az embereket, és ebben a boszorkányok segítik őt – persze a tudta nélkül. Nekik természetesen az az érdekük, hogy mindenki mást lekaszaboljanak, csak őket ne.

salem6

Még maga John is kezd kissé megkattanni a hatalmas, elvakult szerelemnek köszönhetően, bár az elveit még ezen körülmények között sem adja fel, viszont már elég hamar látszik rajta, hogy gyakorlatilag tele van a hócipője ezzel az egész hisztériával és amolyan „csináljatok, amit akartok” – alapon osztja az észt. Egyelőre van, ki visszatérítse a megfelelő vágányra, de nem valószínű, hogy mindig lesz mellette gardedám. Én azért szurkolok neki.

Mivel azonban a múltkor Aldenék kilesték a boszorkányokat és a sötét titkaikat, nem kérdéses, hogy további érdekes tevékenységek is tálcára kerültek. Előttük semmi nem maradhat rejtve. Főleg akkor nem, ha a kutakodó emberek belekontárkodnak az ő művükbe. Ennek köszönhetően végre legalább megtudtuk, hogy mire jó az a gyík a bevarrt szemeivel. Nem tudom, hogy ki gondolkozott rajta, de én igen.

salem7

Maryt továbbra sem sikerült a szívembe zárnom. Se a színésznővel, se a karakterrel nem vagyok elégedett. Nagyon szeretnék elhitetni a közönséggel, hogy nem tud lemondani Johnról, de valahogy ezt nem sikerül megennem. És a városvezetési módszerei sem tetszenek igazán. Semmi gond a kegyetlenkedéssel, csak azt nem lehet egyszerűen összecsapni. Amolyan tessék-lássék módon próbál keménykedni, de nem lett tőle tiszteletet parancsoló. Azt hiszem, ezt a reakciót később sem igazán fogja belőlem kiváltani.

salem8

Hát nem tudom. A boszis tevékenységek tényleg tök érdekesre sikeredtek, de eddig nem igazán győzött meg ez a sorozat. Amolyan nesze, látványos semmi, fogd meg jól. Nem tudom, mi lesz a továbbiakban, de elég szkeptikussá tett, hogy eddig nem ragadtam oda a képernyőhöz.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!