Oldal kiválasztása

Szeretem mikor egy sorozatban az események lassan folynak és a szereplők okosak, amikor a véres csaták mellett szópárbajokat vívnak, és saját érzelmeikkel hadakoznak – most is ezt kaptam, és élveztem minden percét.

tronokharca.s04.e04.3

Minden dolog csupán annyira erős, mint a leggyengébb pontja – és ezt Dany is tudja. Okos húzással Szürke Féreg bejut a Makulátlan katonáival a városba, és természetesen nem sokkal ezután egy fekete-vörös zászló virít a város legmagasabb pontján. Szürke Féreg karakterét szerencsére egyre plasztikusabbá teszik az alkotók, aminek én nagyon örülök, mert kedvelem a figurát, meg egy kicsit sajnálom is őt, sok rettenetes dolgot kellett átélnie ahhoz, hogy Makulátlanná váljon.

A Falnál is bőven zajlanak a politikai csatározások, és mint azt már sejtettem előre, Sam bizony megbánta, hogy Szegfűt és a kicsit elküldte a Fekete Őrség szárnyai alól – Sam irtó aranyos, mikor aggódik, kedvem lenne odarohanni és megnyugtatgatni, ami nálam elég ritka dolog. Havas Jon most igazán bebizonyította, hogy milyen ember valójában, és hogy mennyire okos vezető, amit természetesen nem mindenki néz jó szemmel a Varjak közül. Bevallom, a Falnál történő események nem igazán kötnek le, de a mostani jeleneteket igen élvezetesnek találtam.

tronokharca.s04.e04.2

Tyrion és Jaime testvéri beszélgetése talán a mai epizód legemlékezetesebbje – a civódás és beszólogatás, valódiak és élettel telik. Jaime az előnyére változott, méghozzá igen sokat – kihinné, hogy pont a Királyölő lenne a becsület bajnoka? Igen szokatlan, de végül is, miért ne? És, amit Brienne-nel tett, az fantasztikus és lenyűgöző, nem néztem volna ki belőle, és most komolyan sikerült lenyűgöznie.

Lord Baelish mesterkedései nekem igencsak hiányoztak a harmadik évadból, így nagy örömömre szolgált, hogy visszatért és folytatja szövevényes terveit – és lenne egy kérdésem: csak nekem tűnik úgy, vagy a karakter tényleg hasonlít Zorgra Az ötödik elemből? A bájosan naiv Sansa úgy tűnik, kezd lassan kikupálódni, és végre kezdi észrevenni a mosolyok mögött megbúvó hátsó szándékot.

tronokharca.s04.e04.1

És aki azt hitte, hogy a Tyrell ház jelmondata, a „Erőssé növünk” béna, akkor az igencsak félrenézett valamit, mert ebben a két szóban bizony minden benne van, amit erről a családról és a tagjairól tudni érdemes.

Nagyon élveztem a mai részt, végre kaptam válaszokat és olyan karakterfejlődést láthattam, amiről álmodni sem mertem volna – csak így tovább kedves írók, nyűgözzetek le továbbra is!

Drága Doctor Who és Torchwood rajongók, a készítők tartogatnak számotokra egy kis meglepetést – na, ki találja meg előbb?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.