Oldal kiválasztása

Utolsónak hagytam a két ijesztgetős lánykát. Tulajdonképpen most így belegondolva, eddig nagyon sokat beszéltünk a fiúkról. Ideje volt elküldeni őket focizni, jönnek a csajok végre!

atok1

Az Átok a testvérem nagy kedvence. Tulajdonképpen a másodikat előbb láttam, mint az elsőt, mert megvettem neki, viszont túl kíváncsi voltam. A másik közös vonása a Körrel, hogy három részben alkot tulajdonképpen egészet. Az első részben megismerkedünk a házzal, ahol Kayako (Takako Fuji), a gonosz szellem és fia ijesztgeti az embereket. Ezt egy amerikai leányzó, Karen (Sarah Michelle Gellar) segítségével tesszük meg, aki szociális munkásnak tanul és elvállal egy melót a kísérteties házban, nevezetesen, hogy egy idős asszonyt kell ellátnia. Aztán meghallhatjuk a filmre jellemző általános zajokat, amik mindig, mindenhol kísértenek a trilógia során. Kaparászás, halálhörgés, aztán látunk meztelen fiút a lépcsőn ülve nyávogni. Aztán jön Kayako néni, belemászik az arcodba és puff, meghaltál.

atok3

Karen persze miután rájön a kísértet-dologra felgyújtja a házat. A második rész innen halad tovább, egyrészt Karen húga vezeti a szálat, aki arra kíváncsi, mi történt, másrészt néhány iskolás lány, akik bemerészkedtek a házba és harmadrészt egy bérházban is megjelenik a néni. Az átok kiszabadult. Immáron kint kezd el darabolni, viszont jobban megismerjük Kayakot és fiát. Ugyan már korábban is tudni lehetett, hogy őket kinyírta a kedves, féltékeny férj, de végre megértettem, hogy miért nyávog a gyerek. Mert a macskáját vízbe fojtották előtte. Érdekes egy gondolat.

atok4

A harmadik részben pedig már egy elmegyógyintézetben járunk, ahol a második rész egyetlen túlélőjét kezelik, mivel – jogosan – mindenki őrültnek hiszi, miután ő már látta Kayakot. És immáron már az egyébként is ijesztő gyógyászati intézményben tombol.

atok2

Hát tulajdonképpen nem egy nagy sztori. Az eredetije a Ju-on c. japán film. Ennek a remake-jét kaptuk meg 2004-ben Amerikából. Az ijesztgetős hatás nem a történetben, vagy a karakterekben rejlik. Lássuk be, Kayako elég idétlen, főleg, amikor lejön a lépcsőn, aztán még az ember arcába is belemászik. Gyakran elgondolkoztam, hogy miért nem jutott soha senkinek eszébe, hogy lekenjen neki egy jobb egyenest. Mások arcába mászni arcátlanság, höhö. A hangokban keresendő az ijesztgetés, mert azok viszont jók. Szerintem még én is megijednék, ha a hátam mögül megszólalna ez a hörgés, főleg, hogy láttam a filmet. Mondjuk szerintem Kayako mozgásához is adhattak volna valami effektet, mert ha kikapcsoljuk a hangot, egyszerűen elkezdek röhögni, de kegyetlenül. Egyszer, ha humoros hangulatom lesz, csinálok hozzá valami szinkron-paródiát. Vagy nem.

atok5

Fehér néni aranyos, barátságos, csak kicsit modortalan. Ha eddig vele nem barátkoztatok, akkor itt az ideje, mert a horrorban nem igazán tombol a girl power. Legalább annak a kevésnek simogassuk meg a fejecskéjét, akik itt vannak.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!