Oldal kiválasztása

Ma reggel direkt jó korán megnéztem az epizódot azzal a szándékkal, hogy a nevetés majd felébreszt – hát, ez nem jött össze.

bigbang7.21_1

Miközben Sheldon még mindig képtelen eldönteni, hogy milyen kutatási területen folytassa tovább munkásságát, Penny felveti, hogy esetleg visszahozhatnák a bármi történhet-csütörtököt, hátha az segít. Sheldon és Leonard bele is megy, és így hárman – miután Amy beteg, Bernie dolgozik, Howard és Raj pedig Howard anyjának lakásán tölti az estét – elindulnak, hogy új éttermet keressenek. Csakhogy útközben belefutnak Amybe és Bernie-be, akik éppen nagyon nem azzal vannak elfoglalva, amit állítottak. Mindeközben Raj ráveszi Howardot, hogy nézzen meg vele egy hihetetlenül undorító filmet, mivel Emily meg akarja majd nézetni vele, de fél, és ezért előre fel szeretne belőle készülni.

Kezdjük talán ott, hogy ha a TBBT-nek altáji poénokhoz kell folyamodnia, akkor ott már nagyon nagy baj van – márpedig ez már a második alkalom zsinórban, hogy ezt teszik. Kérem szépen ez nem vicces, hanem egyszerűen alpári. Ha ilyen „poénokat” akarnék, akkor elindítanám valamelyik minősíthetetlen paródiát vagy vígjátékot. Ettől a sorozattól többet várok.

The Anything Can Happen Recurrence

Második nagy problémám a karakterek, de legfőképpen Penny viselkedése. A csaj az elején olyan aranyos kis kedves, egyszerű lány volt, de az elmúlt egy-két évadban egy báránybőrbe bújt szemét dögöt csináltak belőle. Minden egyes ilyen akciója után felmerül bennem, hogy Leonard, aki azért mégiscsak a legnormálisabb az egész bandából, mégis mi a francot lát benne. (Mondjuk azt sem értem egészen, hogy a férfi nézők miért vannak annyira oda a színésznőért, mert szerintem egyáltalán nem olyan szép. Hú, néha nincs a pólója alatt melltartó, milyen nagy szám…) De mostanában a többiek is szimplán szemetek. Egyáltalán nem érzem azt az összetartást, amit eddig, és a megszokott baráti civakodás is átment teljes rosszindulatba.

Amennyire a második (az elsőt el is felejtettem) megjelenése után megkedveltem Emilyt, éppen annyira sikerült kiábrándulnom belőle az utóbbi két részben. Komolyan mondom, a csajban egy pszichopata veszett el, és néha már azt hiszem, csak egy kis tikk kell, és nagykéssel ront majd Rajnak. Az meg majd hagyja, mert végre van csaja. Hát akkor már inkább Lucy.

Ebben a részben kicsit ellent is mondtak maguknak az alkotók azzal, hogy Amynek az volt a kifogása, hogy beteg, és még ezt még ki is mondatták Sheldonnal. Ugyanis ha Sheldon úgy tudja, hogy Amy beteg, akkor a Párkapcsolati Szerződés értelmében gondját kellett volna viselnie – vagy legalábbis ránéznie, abból pedig tudta volna, hogy Amy hazudik. Szóval ez azért sántít.

bigbang7.21_2

Baromi gyenge volt ez a rész, talán ha egyszer vagy kétszer sikerült elmosolyodnom rajta – Sheldon Gandalf-süvege azért cuki volt –, de amúgy legszívesebben el is felejteném az epizódot. A jövő héten a banda elméletileg a Star Wars Nap előtt fog tisztelegni, és a készítők ehhez még a Lucasfilmtől is kaptak segítséget. Hát nagyon remélem, hogy az rész ennél sokkal jobban sikerült.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.