Oldal kiválasztása

Most ez lett volna Cristina utolsó epizódja? (Miután a promó elég erősen ezt hangoztatta.) Hát… nem jött át. Persze lehet, hogy csak velem van a baj.

greysanatomy10.21_1

Mindenki ki van akadva, amiért nem Cristina kapta a Harper-Averyt – Meredith gyakorlatilag leordítja April fejét, Richard pedig még Katherine-hez is elmegy, hogy, többek közt, megérdeklődje tőle, miért ezt a döntést hozta a bizottság. April és Jackson közt még mindig nem túl rózsás a helyzet. A három szívbeteg gyerek és az immunhiányos kisfiú továbbra is küzd az életéért, Alexnek hivatalosan is felajánlanak egy pozíciót egy már működő magánpraxisban, és, mint egy szélvihar, hirtelen Derek húga is megjelenik. Mindeközben Jackson próbálja felmérni, hogy a kórházban folytatott kutatások közül melyiket érdemes folytatni – ugyanis az összesre nincs pénz.

A központban természetesen Cristina esete áll, és igazából ezt egész szépen építették fel: jelölték, hogy felfigyeljenek rá, de, mint kiderül, nyerni nem nyerhette meg a díjat, mivel a kórházat, ahol dolgozik, részben a díjat kiadó szervezet adja. Mondom, ez logikus, de ahány okos ember van abban a kórházban, igazán rájöhettek volna maguktól is, külső segítség nélkül. Sajnos így mennek a dolgok, ezen nem szabad meglepődni.

A három gyerek sztorija bár tényleg megható, és hoz is némi friss drámát a történetbe, de már kezdik kicsit nagyon elhúzni. És oké, sajnáltam Frankie-t – igaz, az operáció kicsit túl sok játékidőt kapott –, és jó lenne tudni, mi lesz Bradennel. De akkor sem kellene ezt a két sztorit még egy résznél tovább nyújtani.

greysanatomy10.21_2

Bailey sorsa kicsit aggaszt, April és Jackson továbbra is idegesít, a rezidensek gyakorlatilag feleslegesek ezen a ponton. Ebben a részben Katherine-t sem bírtam annyira, bár valamennyire igaza volt.

Mondjuk voltak egész kellemes pillanatok is – Amy megjelenése, bár igazából teljesen felesleges, egész aranyos kis színfoltja volt az epizódnak, leginkább Derek és Meredith reakciója miatt. Persze maga a hugica is elég cuki, és érdekes lenne, ha gyakrabban látnánk – mondjuk azt hozzáteszem, hogy a csaj állandó szereplő volt a Grace Klinika spin-offjában, a Doktor Addisonban, csak éppen nem jutottam el a sorozatban addig, hogy megjelenjen –, de még azt is sikerült elérnie, hogy egy pillanatra minimális érdeklődést mutassak Derek és Meredith iránt.

A másik pozitívum Arizona hozzáállása volt Alex bejelentéséhez – na, az tényleg nagyon szép és emberi volt. „Kedvellek, szeretek veled dolgozni, és szeretném, ha maradnál, de megértem, hogy ez egy hatalmas lehetőség, amit nem szabad elhalasztanod, és ezért támogatlak” – nagyjából ez volt a reakció, amivel a karakter szerzett nálam egy jó pontot.

greysanatomy10.21_3

Szóval… igen. Nem volt nagy szám. És azt sem értem, hogy akkor most tényleg ez volt-e Cristina távozásának nagy pillanata, vagy csak a felvezetés? Lényegtelen, az egész így is, úgyis is, felejthető.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.