Oldal kiválasztása

Érdekes egy filler volt ez az epizód. Nem tett különösebben hozzá a történethez vagy a nagy rejtélyhez, de maga a nyomozás páratlanul jóra sikeredett, bár egy kicsivel több humort azért el tudtam volna viselni.

almosthuman.s01.e10.1

Az epizód nyitány elsöprő erejű, a zene, a látvány és a lányok mozgása egy, tökéletes egészet alkot, de, mint minden eddigi bűneset, ez is furcsán indul. A két lány két külön helyen holtan esik össze pár perc különbséggel, a dolgot még bonyolítja, hogy mindketten ismerték egymást és a Mendel Akadémia diákjai, ja és persze Krómok – az anyaméhben genetikailag feljavított emberek, akik gyakorlatilag mindenben jobbak a természetes embereknél (és ezt ugyan itt nem fejtették ki részletesen, de már ez a szál megérne vagy fél évadot önmagában). Ezenkívül van még valami közös bennük, mindketten valamilyen drog befolyásoltsága alatt álltak, csak éppen a rendőrségnek fogalma sincs, hogy mégis milyen fajta szer ez. John, Dorian és Valerie fokozatosan haladnak az ügyben és lépésről lépésre derítik ki a valódi szándékot a két lány halálának ügyében.

Ez a klasszikus nyomozói munka most nagyon ügyesre sikeredett, a kihallgatások, az indítékok felgöngyölítése nagyon szép ívet alkot az epizódban – kár, hogy az egészet a vége elrontja, sőt, annyira túlmagyarázzák benne, hogy az volt az érzésem, itt most tök hülyének nézik a nézőt.

almosthuman.s01.e10.3

Eközben John háza táján sincs minden rendben: azt eddig is tudtuk, hogy kicsit ráerősít az emlékezésre Annával kapcsolatban, de ez most már valóban komoly dolog, bajba is sodorja önmagát és a társát is. John szokatlan viselkedése mind Doriannak, mind Maldonado kapitánynak feltűnik. De nem véletlenül Sandra a kapitány itt, hiszen nemcsak mindent lát vagy kiszúr, ami az őrsön történik, hanem nagyon ügyesen terelgeti Johnt a helyes útra az emlékeivel kapcsolatban.

Sandra nagy kedvencem, mert ahogy kezeli a dolgokat, Johnt és a korábbi rajtaütést, pontosan tudja, hogy hogyan érheti el a változást Johnnál. A belsős ürge nem tetszett (egy kicsit gáz, hogy minden ilyen nyomozót seggfejnek állítanak be mindenhol), de leginkább Kennex türelmén lepődtem meg, mert őszintén én azt vártam tőle, hogy felpattan és elküldi a nyomozót melegebb éghajlatra, azonban ezt nem tette, hanem amikor elege lett, szépen odébb ment – milyen jók a karakterfejlődéssel az írok, piros pont!

almosthuman.s01.e10.2

Nagyon élveztem a mait, szép volt, lassú és okos, hát igen, nem feltétlenül kell lövöldözni ahhoz, hogy fenntartsuk a feszültséget. Igen, így is lehet fillert csinálni, mert nem kell annak mindig zavarnia, ha jól van elkészítve. De most már tűkön ülök a Fal miatt, szóval ideje lenne végre mondani is valamit, mert különben megharagszom!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.