Oldal kiválasztása

wolfblood1

Bevallom őszintén, eddig nem nagyon tudtak meggyőzni a Disney Channel komolyabbnak szánt próbálkozásai. Elkönyveltem egy olyan csatornának, amin jót röhöghetnek a tinik, és ha néha megpróbálkoztak valami olyasmivel, amiben nem a humor volt a lényeg, az nem igazán sikerült jól. Most azonban úgy néz ki, hogy sikerül kiadni a kezükből valami ígéretest is.

wolfblood5

A Wolfblood első ránézésre olyan, mintha kiszednénk a Twilightból a vámpírokat és visszamennénk egy pár évet az időben. Szerencsére azonban semmi indián műsorról nincs itt szó. Valójában nagyon jó helyen fogták meg a farkas lábát. A történet egy kisvárosban játszódik. Itt él Maddy (Aimee Kelly), a farkaslány a családjával teljes nyugiban, amíg egy másik farkas nem érkezik a suliba. Ő Rhydian Morris (Bobby Lockwood), aki nem sokat tud a farkaséletről, csak azt, hogy néha átváltozik és szereti a természetet, mivel kölyökkorában nevelőszülőkhöz került. Miután Maddyék elfogadják, hogy a fiú nem rossz szándékkal tolakodott be a területükre, pártfogásba veszik és igyekeznek megtanítani arra, hogyan is éljen normális ember módjára.

wolfblood3

De lehet egy farkasnak azt mondani, hogy ne szaladgáljon az erdőben? Pláne egy kamasznak? Maddy is eléri lassan azt a kort, hogy átessen első átváltozásán, s a természet hívja őt. Mindeközben a barátaik is gyanakodni kezdenek rájuk, különösen a lány legjobb barátnője, Shannon (Louisa Connolly-Burnham), aki megmutatja, milyen is a szenzációhajhász, rossz barát.

wolfblood4

Ebben a világban farkasnak születni kell, s nem kezdenek őrült, emberevő ámokfutásba telihold idején. A természet viszont szerves része a lényüknek és az életüknek, és nem könnyű ellenállni a hívásának, pláne, ha az ember egy erdő mellett lakik. Az első évadban a kamaszproblémák mellett végigbukdácsolhatunk a fiatalokkal a kezdő farkaslét örömein és buktatóin, miközben a szüleikkel is állandó vitában állnak: hogy helyes-e bezárkózni a pincébe teliholdkor, s hogy mi van akkor, ha valaki nem akar beilleszkedni az emberi társadalomba.

wolfblood2

A sorozat néha ellentmondásos, komolytalan és messze nem kiforrott, azonban ha ezen az úton haladnak a készítők, akkor egész ígéretes sorozatok születhetnek még. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy kiknek is készült ez a kis aranyos történet, mert ez is más megvilágításba helyezi a dolgokat, mivel nem a nagypapának szól, hanem inkább a húsz év alatti korosztálynak. Szerintem egy megnézést bőven megérdemel, aztán meglátjuk, mi lesz a folytatásban.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!