Oldal kiválasztása

Még mindig kissé szkeptikus vagyok a múlt héten történtek miatt, mert bár én is nagyon utáltam azt a férget, és élveztem a kínlódását, viszont akkora űrt hagyott maga után, amit nem hiszem, hogy képes lesz bárki betölteni a sorozatban. Ráadásul a színészt nagyon kedvelem, mert egy iszonyatosan imádnivaló és kedves figura, mégis talán a tévétörténelem leggennyesebb figuráját játszotta el, és ez valljuk be, nem semmi dolog.

TV-Game of Thrones

Bevallom, Joffrey halála után Tyrion és Sansa sorsa érdekelt a legjobban, nem pedig a gyilkos kiléte, és szegény, drága és törékeny Sansa micsoda menekülésen van túl! Hihetetlen rohanás volt – ügyesen bemutatták a veszély valódiságát –, minden percben elkaphatták volna őket, de aztán mégsem. A köd és a hajó pedig egyszerre volt kíséreties és hívogatóan megnyugtató – távol Királyvártól és az őrülettől, ami ott kialakulóban van. A hajó kapitánya, nos, őt már régen láttam, és bevallom töredelmesen, hiányzott is, kedvelem a figurát és azt, ahogy az emberekkel bánik – és a hitvallása, hogy mindenki hazudik, talán az egyetlen igaz jó tanács, amit adni lehet Westerosban.

A beszélgetés Joffrey holteste fölött gyomorforgató volt: hogyan képes egy nagyapa ilyen számító és lelketlen lenni? Tudom persze „meghalt a király, éljen a király”, de akkor is, ő nem csak a királyt vesztette el, hanem az unokáját is. Még az sem érdekelte, hogy szegény lánya mit érezhet most. Tényleg sajnálom Cerseit, ugyan még mindig kiakaszt a pálfordulása – ami teljesen karakteridegen –, de attól még sajnálom, mint nőt és anyát.

tronokharca.s04.e03.2

Eddig is tudtam, hogy Aryának nem kell messzire mennie, ha fantáziáról és a dolgok kiszínezéséről van szó, de amit most lenyomott, az messze menően a legjobb volt tőle. Kár, hogy a Kutya a végére így elrontotta a dolgokat – és az az igazán szörnyű a dologban, hogy neki van igaza.

Sam és Szegfű beszélgetése nagyon bájosra sikeredett – Sam annyira aranyos és kedves, hogy egy kicsit már megfekszi a gyomromat. De azon kevés emberek egyike, aki őszintén hisz még, és ez ebben a világban nagy dolog – bár ezt valamilyen szintű naivitásnak is lehet tekinteni. És úgy vélem, Sam nem hozott jó döntést Szegfűvel és a kicsivel kapcsolatban.

tronokharca.s04.e03.1

Daenerys, azt kell mondjam, megint lenyűgözött, ahogyan felvonult a város ellen, és mégsem erővel kívánta megoldani a dolgokat. Lord Tywinnak igaza van, ha retteg tőle, mert a Khaleesi a sárkányai nélkül is veszélyesebb, mint bármelyik eddigi Targaryen.

Az epizód végére már lassan kezdtem látni, hogy ki is fogja betölteni az űrt, melyet Joffrey hagyott maga után – nos, a dolgok családban maradnak, mint mindig!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.