Oldal kiválasztása

Tudtam, hogy egyszer eljön az a nap, amikor a férfiak önérzetébe fogok gázolni. Nos, ez lesz az a nap. Az utóbbi egy évben kattantam rá igazán könyvek terén az orgyilkosos témára, előtte tulajdonképpen nem nagyon voltam hajlandó olyasmit elolvasni, amiben nincsenek sárkányok, vagy vámpírok, esetleg néha becsúszhatott egy-egy Lesie L. Lawrence kötet. Aztán egyszer csak találtam egy nagy, vaskos könyvet és azóta a sötétben lopakodó gonosz emberkékről nem lehet levakarni.

orgyilkos2

Ez az egész gondolatmenet Brent Weeks Éjangyal-trilógiájánál indult, hogy tulajdonképpen Vi Sovari ezerszer jobb gyilkológép, mint a főhős – akibe egyébként belezúgtam. Kettejük között nem csupán a nemük a különbség. Ebben a világban a mestergyilkosoknak nem csak pokolian jó harci képességekre van szüksége, hanem egy kis pluszra is, amit Tálentumnak neveznek. Ez az, ami a lányban megvan, azonban a főhősben, Kylarben nincs. No, hát persze szegény fiúkát kimentettük egy kiskapuval, hiszen létezik egy eszköz, ami bizonyos emberekhez kapcsolódni tud, és gyakorlatilag helyettesíti ezt a Tálentumot. Szóval innen indult ez az elmélkedés, hogy tulajdonképpen erre a szakmára ki a megfelelő?

orgyilkos1

Ezek után került a kezembe az Árny fia, majd a Throne of glass. Előbbinek férfi, utóbbinak női főhőse van, s tulajdonképpen így elkülönítve már el lehet gondolkodni, hogy kinek milyen előnye van. A fenti kérdésre az ember rávágná, hogy természetesen egy pasi, hiszen nagy testi ereje van és blabla. Ezzel maximálisan egyetértek, de nem vagyok biztos benne, hogy eme brutális művészethez mindössze testi erőre volna szükség. Tulajdonképpen, ha mélyebben belegondolunk sokkal hasznosabb, ha egy apró termetű és gyors embert választunk a kiszemelt célpont ellen, mivel esélyes, hogy nem szumó birkózást akarunk nézni. Az is egy szép sport, de az más műfaj. Eddig még mindig ott tartunk, hogy vannak alacsony és gebe pasik, akik még talán okosak is – ebben az a vicces, hogy ismerek olyat, de most inkább nem árulom el neki, hogy lehetne orgyilkos is. A nő előnye egy ilyen esetben azonban másban rejlik. Abban, hogy nő. Az már bizonyított tény, hogy a nők sokkal intuitívabbak és többfelé tudnak figyelni. Ez nem hátrány, hanem tény. Ennél fogva a nők kezében már ott van ez a valami plusz, amiről nem is tudjuk igazán, hogy mi az, de nagy előnyt ad.

orgyilkos3

A másik nagy előny, amit a pasik sajnos testi adottságaiknál fogva nem tudnak kihasználni, az a női test következtében keletkező rengeteg rejtekhely. Több fegyver, több esély. Ezt már egyszer kalózverzióban is megcsodálhattuk a Karib tenger kalózaiban.

Azonban mindez még nem teszi semmissé a tényt, hogy az egyfelé való koncentrálás nagyobb precizitást eredményez és hogy a testi erő sosem hátrány. Mindig beüthet a krach és hát… ha meleg a srác, még a női báj se menti meg a helyzetet.

orgyilkos4

S hogy ezek után mi a válasz a fenti kérdésre? Mondjátok meg ti! Szerintetek mire van szüksége egy orgyilkosnak?

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!