Oldal kiválasztása

A múlt heti erős rész után egyáltalán nem bánom, hogy most egy kevésbé vehemens epizódot kaptunk.

vikings.s02.e08.3

Aslaug jövendölés-szerű dolgaival egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Mert valóban voltak dolgok, amiket valamelyest előre látott, de semmi igazán hasznos vagy értelmes cucc. Most is valami hasonló történt az újszülött Ivarnál. Bár, ha Siggy nem kérdez rá, szerintem sosem esik le nekem, hogy mi is a probléma a gyerekkel. Viszont abban az időben megértem mindenki reakcióját – durva, tudom én, de ne felejtsük el, hogy az akkori orvostudományt nem igazán lehetett tudománynak nevezni.

Lagertha még mindig nem piskóta, de az erős ellenszenv, amit volt férje után érez, még talán bajba sodorhatja: könnyen Horik király oldalán találhatja magát, amit én nagyon nem szeretnék. Remélem, más is emlékszik rá, amikor egy ostoba baromnak tituláltam Horikot – most megint sikeresen bebizonyította nekem, hogy nem tévedtem a dologban – azért bízom abban, hogy más sem kedveli a karaktert.

vikings.s02.e08.2

Az angolszász királyok és területi vitáik még mindig teljesen hidegen hagynak, és úgy érzem, értékes perceket vesztünk, amiket például szeretett vikingjeink között tölthetnék. De az igaz, hogy jó volt újra látni Athelstant, azért koszosan, viking hévvel hajtva jobban kedveltem. Nos, kedves pap, hogyan döntesz, kit választasz: Ecbert királyt, aki kemény és ravasz, vagy Ragnar Lothbrokot, aki ugyan vad harcos, de mindent megtesz azokért, akiket szeret?

Az újonnan érkező hercegnő az angolokhoz mérten szokatlan jelenség, de kedvelem, tudja, mit akar és azt is, hogy ezt hogyan tudja elérni. De úgy vettem észre, Ecbertet is lenyűgözte a nő szókimondása és tűzrőlpattant természete.

vikings.s02.e08.1

A készülődés rítusa és jelenetei nagyon jók, a zene páratlan, a forgatag és mozdulatok a helyükön vannak, a csata íze minden viking harcos ajkán – hűha, nem semmi végkifejlett vár ránk, az egyszer biztos!

Ragnarnak a táborban ugyan sikerül mindenkit egyetlen húzással, kábé két perc alatt magára haragítani, de szerintem ő pontosan erre számított. Horik még a hajóúton megpróbálta behálózni Flokit – bízom abban, hogy ez nem fog neki sikerülni, mert ugyan most feszült a viszony Floki és Ragnar között, de árulás, nem, az nem lehetséges. Talán ez az első alkalom, hogy rám szólhatna bárki is, hogy túl naiv vagyok.

Epedve várom a jövő hetet és az új epizódot, ami a kilencedik lesz a sorban – és ez nem jó hír tekintve, hogy az évad össz-vissz tíz epizódból áll.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.