Oldal kiválasztása

Az előző epizódot úgy fejeztem be, hogy én ezt nem csinálom tovább, most is alig akartam megnézni a mai részt. Mert az alapötletért még mindig odáig vagyok (meg vissza), de valahogy a szereplők annyira, de annyira idegesítenek, hogy legszívesebben vérengzést rendeznék közöttük. Talán ha egy, na, jó, maximum két karaktert sikerült  úgy, ahogy megkedvelnem – pedig esküszöm nem nehéz velem, mert általában öt perc után találok valakit, akit szerethetek, és akiért aggódhatok. Egy kezemen meg tudom számolni azokat a sorozatokat, amik ennyire hidegen hagytak.

the100.s01.e05.3

A Bárkán hihetetlen mértékben fogy az oxigén, az emberek egyre jobban érzik a hiányát, amit viszont nem tudnak, hogy ezt a problémát bizony nem lehet helyrehozni, ugyanis az űrállomás egyszerűen nem képes többre. A vezetőség már korábban is szavazott arról, hogy több száz embert megölnek a többiek életben maradása érdekében. Az intézkedést húzták vonták, amíg lehetett, de eljutottak arra a pontra, ahol már nem lehet mit tenni.

Raven az előző részben elindult az apró leszállóegységgel a Földre, Abby meghagyta neki, hogy ha leért, hozza helyre a kommunikációt és ezáltal bizonyítsa be, hogy érdemes a Földre visszaköltöznie minden embernek. Azonban légy mászott a levesbe, nevezetesen Bellamy, aki mindent megtenne, hogy az a bizonyos összeköttetés ne jöjjön létre.

Twilight’s Last Gleaming

És igen, megint be kellett tenni egy kötelező szerelmi háromszöget: Raven-Clarke-Finn, persze látható volt előre, hogy ezt fogják kihozni a sztoriból, de akkor is kiégetett pár biztosítékot az agyamban.

Valóban megértem, a többség érdeke előrébb van a kevesekénél, pláne egy ilyen helyzetben, ahol nem más, mint maga az emberiség létezése van veszélyben, de magában a sorozatban is felsorolnak több olyan dolgot, amivel a mészárlást el lehetne halasztani: kómás állapot előidézése, algák használata egy nagyobb adag oxigén fröccsért, vagy, amit én mindig javaslok, a Bárkán lévők emberek felét egyszerűen leküldeni a Földre. Nem lenne sokkal logikusabb megpróbálni elkerülni a tömeggyilkosságot? De nem, itt teljesen ellentmondanak a logikának és az értelemnek, sőt maga a kancellár is totál meghülyül.

Twilight's Last Gleaming

Nem szeretem, ha egy sorozatban a saját szabályaiknak mondanak ellent, és itt most pont ez történt. Két igen fontos törvény egyike, hogy ha valami rosszat teszel, kivégeznek – tették ezt akkor is, mikor a legjobb mérnök és egyben a kancellár legjobb barátját kapták rajta „bűnelkövetésen” –, de Abbyt már másodszorra húzzák ki a csávából. Komolyan senkinek sem tűnt fel a dolog? Csak úgy tudják működtetni a szereplőket, hogyha maguk az alkotók csalnak, ez pedig nagyon rossz.

És minden szidás ellenére, amit a Bárka utolsó jelent-sorozatában meg mertek lépni, az valóban nem volt piskóta – értelmetlen a szememben, de akkor is tökös húzás.

Pedig annyira jól indultunk, annyi felfedezés várna még ránk, a radioaktivitás hatásai, a lehetséges földi túlélők, a mutáns élőlények, a Bárkán élők sorsa mind-mind olyan téma, amiből évadokat lehetne megtölteni, de itt egy epizódot sem sikerül rendesen.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.