Oldal kiválasztása

Kicsit feldarabolták a cselekményt, kicsit filler is volt az epizód, de azért nem sikerült rosszul.

reign1.18_1

Mary féltestvére, James a francia udvarba érkezik, és arra biztatja húgát, hogy minél előbb menjen Skóciába, hogy elejét vegye a zavargásoknak – ám ezzel egy időben egy pápai követ is érkezik a kastélyba, akivel, miután Henryt nem igazán lehet diplomaták közelébe engedni, Marynek kell beszélnie. Ennek ellenére Mary már indulna is, ám Francis cselszövést gyanít. Mindeközben Catherine új tervet kovácsol, hogy megszabaduljon Penelopétól, Lolában kétségek merülnek fel férjével kapcsolatban, Nostradamus pedig nehéz döntést hoz.

Mary és Francis történetszála egészen tetszett, igaz őrlődésük országaik közt kezd egy kicsit lerágott csont lenni. Bár azt meg kell hagyni, most új szintre ért ez a vívódás, és amit Francis az epizód végén tett, az egyszerre volt kicsit túlzás és egyszerre nagyon bátor és grandiózus lépés az alkotók részéről. És tulajdonképpen érthető is, amit tett, hiszen félti a feleségét, és máshogy nem tudta volna megállítani. Egyértelmű, hogy ez a szál volt a legfontosabb az epizódban, és ezért talán kicsit több játékidőt is kaphatott volna, ha mondjuk az egyik mellékszálat eltolták volna egy epizóddal – persze mondom ezt úgy, hogy fogalmam sincs, milyen szálak lesznek a következő részekben.

reign1.18_2

Catherine terve, amivel meg kívánt szabadulni Penelopétól egyszerre volt cseles és kicsit lapos – azért azok után, amit a kis trónbitorlóval szenvedett, valamivel azért többet vártam volna, mert lássuk be, ez így túl egyszerű volt. Penelope okos kis nő, nehogy már ilyen egyszerűen le lehessen győzni! Kenna és Catherine jelenetei és a gyűrű-motívum viszont nagyon tetszett.

Ami Lolát illeti, kezd úgy tűnni, Julian mégsem olyan rendes, mint amilyennek először tűnt (de ettől még baromi szexi marad). De persze az alkotók csak húzzák az agyunkat, elültetik bennünk a kétség csíráját, de válaszokat nem kaptunk – még egy kicsit sem. Most komolyan izgat, hogy Julian tényleg szereti-e Lolát, csak vannak titkai, vagy mindössze egy nagy színjáték az egész? Mert ha az utóbbi a helyzet, akkor nagyot csalódtam a srácban – de minden tiszteletem az íróké.

Azt már korábban is említettem, hogy meglepetésemre egészen megkedveltem a Nostradamus–Olivia párost, és ez az érzés egyre csak erősödött bennem az elmúlt hetekben – mert most komolyan, milyen édesek voltak már ebben a részben, mikor a háttérben táncoltak? Az ő történetüket is elmélyítették most, ami igencsak szívszaggatóra sikeredett, de ezzel nincs is semmi probléma. Viszont arra kíváncsi leszek, hogy innen hová megyünk tovább.

No Exit

Összefoglalva jó kis rész volt ez, bár voltak dolgok, amik túl gyorsan történetek, és kicsit filler is volt, viszont nagyon szépen felvezette – legalábbis Mary és Francis esetében –, hogy mire számíthatunk az évadból még hátralévő pár részben.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.