Oldal kiválasztása

Robotok és romantika? Elég pocsékul hangzik így elsőre, nem? Talán ezzel néhányan egyet is értenek még a Chobits után is, de én azon a véleményen vagyok, hogy ez egy olyan cuki nyáltenger, amit furamód mégis bevesz a gyomrom, tehát még akár jó is lehet.

chobits1

A mangát még tizenévesen szerettem meg, de az anime megnézése váratott magára még hosszú évekig. Most visszanézve tulajdonképpen az animét jobbnak tartom. Ugyan magyarra tudtommal nem szinkronizálták, vagy csak nem találtam, viszont a japán szinkron az összes hülyeségével együtt tökéletes lett. A történet középpontjában Chii, a Chobits típusú robotlány áll. Japán tele van hozzá hasonló élethű, ember alakú robotokkal, akik a mi számítógépeinket helyettesítik tulajdonképpen, csak ezerszer jobban néznek ki. Megkülönböztetni a kis fém füleik alapján lehet őket, amik a kábeleket rejtik (pl. USB-csatlakozó). Vannak belőlük embernagyságúak és egészen aprók is, mindenki pénztárcájához igazodva. A Chobitsok egy dologban térnek el a fentiektől: érzelmeik vannak. Csupán kettő készült belőlük kísérletszerűen. Chii az egyik. Őt találja meg Hideki Motosuwa egyik este hazafelé menet, azonban a memóriája üres. Szerencsére Chii-nek van tanulószoftvere, így sok türelem árán beletanul a világba a leányzó. És eközben persze Hideki próbál nem belezúgni, győzködve magát, hogy a lány csak egy robot és nincsenek érzései, legfeljebb szoftverei, amivel úgy csinálhat, mintha lenne.

chobits2

Chiinek persze megvannak a maga titkai. A Chobits robotok afféle legendának számítanak, mivel soha senki nem látott belőlük egy példányt sem. A múltját egy aranyos mesén keresztül ismerjük meg, amelyet a lány egy könyvben olvas előszeretettel egy kis rózsaszín nyuszival a főszerepben, állandóan követelve Hidekitől, hogy vegye meg neki az új részt. Persze ki tudna neki ellenállni? Eközben persze szereznek barátokat és ellenségeket egyaránt és elég jól össze is csiszolódnak.

chobits3

Mindössze 22 részes, plusz a kiegészítő epizódok, s bár imádom ezt az animét, nem szeretném, ha hosszabb lenne. Ennyi hely kellett ennek a történetnek, nem több és nem is kevesebb. A karakterek nem túl bonyolultak benne, viszont nagyon szerethetők, főleg az apróbb persocomok, akik egyaránt lehetnek hiperaktívak, vagy pukkancsok is. És természetesen Chii-t is mindenki a szívébe zárja a maga kis érdeklődő tudatlanságával és a szép szemeivel.

chobits4

Persze ezek után is van, aki nem osztja a véleményemet, hogy ez jó lenne, de azért illik belátni: ha nekem eladtak egy nyálas sztorit, akkor nem lehet olyan béna, hiszen alapvetően nem szeretem az ilyesmit. Más sorozatok vagy filmek esetében az enyhe science fiction és a nagy romantika nem fért eddig össze, de én szívesen ajánlgatom mindkét vonal rajongóinak.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!