Oldal kiválasztása

Az utolsó epizódokat a Fox (>#&@) rendesen megkutyulta, és van egy olyan érzésem, hogy a mostanit sem a kilencedik epizódnak szánták a készítők – érződik, hogy nem ide való.

almosthuman.s01.e09.3

A nagy rejtély – ami miatt a pilotban megpróbáltak betörni a bizonyíték raktárba – megoldódni látszik, egy ókori és jól bevált trükkel bejutnak a bizonyítékraktárba, a trójai faló örök klasszikus. Beküldenek ugyanis egy androidot, akiről azt hitték a rendőrök, hogy már nem működik. Nagyot tévedtek, mert a robot feléledt, ellopta azt a bizonyos fejet és megölt több rendőrt, mire kijutott az épületből. És itt most álljunk is meg egy kicsit, ugyanis ez elég logikátlan lépés: miért nincsenek kamerák a bizonyítékraktárban egy olyan jövőben, ahol drónok szelik át az eget nap, mint nap? Vagy, miért nem kapják szét a gépeket és vizsgálják meg alaposabban, mielőtt felcímkézik és raktározzák? Kedvelem a sorozatot, de csak emiatt az apróbb ám annál jelentősebb bakik miatt lehetett megcsinálni ezt az epizódot.

almosthuman.s01.e09.1

Kiderül, hogy a fej nem is akármilyen androidhoz tartozott: egy igen pusztító és dühös roboté volt, aki pár évvel korábban több tucatnyi embert mészárolt le. Persze hatalmas pánik tör ki az őrsön, csak szegény Dorian nem ért semmit a dologból, ugyanis az ügy nincs benne a rendszerben – igen, újabb hülyeség amivel nem tudok mit kezdeni. Előkerítik a robot alkotóját, Dr. Niegel Vaughnt, aki, mint kiderül Dorian alkotója is egyben. Igen megható pillanat, amikor Dorian találkozik vele és felismeri, Niegel pedig olyan szeretettel és szenvedéllyel beszél droidjairól. Kár, hogy nem minden ember osztja a nézeteit. Rudy gyakorlatilag istenként tiszteli Niegelt, ami érthető is, hiszen ő is robotokkal foglalkozik. Niegel volt a megalkotója a léleknek, ami a DRN típusú androidokat működtette, de nem minden gép bírta a dolgot, és sok közülük öngyilkos lett vagy erőszakossá vált, ezért kivonták őket a forgalomból és a lelketlen ámde logikus MX-ekkel cserélték le.

almosthuman.s01.e09.2

A megszökött droid, Danica válogatás nélkül öli az embereket, és látszik rajta, hogy egy bizonyos cél felé halad. John és Dorian testközelből próbálják megállítani Danicát, de vajon ők ketten elegek-e ehhez a feladathoz? Az epizód végét egy egyszerű, ám igen ügyes trükkel oldották meg a készítők – nekem nagyon bejött a dolog. De a történetnek korántsincs vége, és ezáltal újra felmerül bennem a kérdés: mi is az a Fal?

Ügyes volt a mai, bár humor terén kevesebbet nyújtott a szokásosnál, de ez érthető is, hiszen történetileg egy igen komplikált ügyön dolgoztak. És szegény Dorian, nem tudom, hogy én hogyan viselném a dolgot, amit átélt, de szerintem ezzel mind így lennénk.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.