Oldal kiválasztása

Újabb igaz történettel riogató gyöngyszemhez értünk, ezúttal Long Island-re látogatunk egy hátborzongató házba. Lássuk, sikerül-e túlélnünk a kísértetjárást, vagy esetleg mi is egy balta áldozatai leszünk.

amity2

Az Amityville-univerzum ugyan igen tágas, én most csak az alapjait szeretném itt boncolgatni. A film 1979-ben készült el először, majd 2005-ben jött ki a remake. A másodikat ugyan sokan szidják, szerintük nem jól fogták meg a témát, de nekem igazából bejött, főleg, hogy valójában a hatás egyik esetében sem a színészi képességeknek volt köszönhető. De persze ízlések és pofonok.

amity4

Szóval, a Lutz család új házba költözik, amit meglepően olcsón megszereznek, maguk sem értik, hogy miért, de örülnek neki. Aztán persze megindul a kísértetjárás: fura hangok, árnyékok, láthatatlan barát, heves agresszió a férjnél. Még papot is hívnak, akinek nem sok hasznát veszik, ellenben a legyek nagyon odavannak érte. Nem csoda hát, hogy az egész család halálra rémül, de egy darabig ragaszkodnak hozzá, hogy csak a képzeletük játszik velük és ők márpedig kitartanak az otthonuk mellett. Nos, igen, az emberi makacsság igen veszélyes tud lenni. Itt annyit halkan megjegyeznék, hogy sanda gyanúm van rá, hogy ez adta az alapötletet az American Horror Story első évadához. Maga a kísértetjárás pedig természetesen egy korábbi gyilkosság terméke, ami a házban zajlott le igen brutál módon, a szellemek pedig bosszúra éhesek.

amity3

Azóta több legendavadász portál is foglalkozott ezzel a témával, hisz nincs is jobb, mint egy finom kis kísértethistória. A házban valóban lemészároltak egy családot, majd a Lutz család beköltözött és furcsa jelenségekre panaszkodtak, s egy hónap elteltével inkább szedték is a sátorfájukat. Azóta állítólag többen is éltek itt és ők viszont nem tapasztaltak furcsa dolgokat. Lutzék később egyébként adtak interjút is az eseményekről, melyekben hidegfoltokról, hangokról, vagy épp hangok hiányáról, paranoiás érzésekről, szagról és hasonlókról számoltak be. Odavagyok a kísértetjárta helyekért, de veletek őszinte leszek: ezt nem kajálom. Lutz papa szerint a kutya az összes furcsa hangjelenséget végigaludta, márpedig az állatok mindenre sokkal érzékenyebbek, mint mi. Nekem ezek után sántít az egész, bocsi. De legalább egy kis népriogatásra jó.

amity1

Az Amityville horror, ismertebb címén A rettegés háza általánosságban eléggé ismert, de akinek esetleg nem rémlik, az is biztosan ismer olyan filmet, ami használja a történet alapelemeit. Lejátszóba vele!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!