Oldal kiválasztása

Amikor először néztem végig ezt az animét, még csak egy komolyabb Pokémon/Yu-gi-oh paródiának gondoltam, ahol a szereplők gazdasági lépések neveit kiabálják a másik szájába. Nos, ez a felfogásom a második végignézésre sem változott, azonban maga az C, nőtt a szememben. Hiszen, amit mond és megmutat az mind valós, aktuális, és itt nem a szörnyekről beszélek.

C3

Maga a történet olyan egyszerű, mint a jó saller: Hősünk, a kis Sóher Sanyi, kap egy szó szerint visszautasíthatatlan meghívást a Pénzügyi Negyedbe (Financial District), ahol hetente kaszálhat milliókat, fedezetként viszont a jövőjét teszi fel, és ha csődbe megy, nem csak hogy mindenét elveszti, hanem a családja, a barátai élete is megváltozik, átváltozik. Durva, de mégis nagyon jó példa erre Kimimaro (a hősünk) tanára, aki szintén itt „Vállalkozó”, emellett hamarosan három gyerekes apa lenne, ha nem menne csődbe egy csata során, ennek következtében a gyerekei (még a meg nem született is) eltűnik, kitörlődik a tanáron mindenki más emlékezetéből és így az életéből is. Teszem hozzá, hogy ez volt az a részt, amit csak húsz perccel később bírtam tovább folytatni. Nem kicsit volt szívbemarkoló nézni az apát, aki tudta, hogy apa és vannak gyerekei, de erre senki más, még a neje sem emlékezett.

C2

Ha már főhős: mint az Attack on Titannél, itt is a rezidens „jófiú” húzza ki nálam a gyufát, de ő Erennel ellentétben nem csak idegesítő, hanem kifejezetten ütnivaló jelenség. Semmit nem tesz magáért, önfejű és hagyja, hogy az áramlat sodorja és teszi fel rá a glóriát, mint a nagy Hős. Egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy az Assetjével – kik e világban a Vállalkozó harci társai és nem mellesleg a jövőjük képe is – emberségesen bánik, és ez csak nagyon kevés másik ilyen harcosra mondható el.Szóval dobjuk is Kimimarot az iratmegsemmisítőbe, terelődjünk át sokkal érdekesebb vizekre: Kimi nagy „ellenfele” Mikuni, Japán leggazdagabb embere, apjától megvett cége és persze a harcok miatt is. Ám a vártakkal ellentétben nem akar rosszat – bár ez első pillantásra nem tűnik fel – és bizony rájön bizonyos nagyon nagy hátulütőkre a Pénzügyi Negyeddel kapcsolatban. És elvileg ő ezeket akarná megakadályozni, ám az utolsó pár részre az alkotók csavartak rajta egy jó nagyot és egy pénzmániás barommá tették – akinek semmi se szent. Ilyenkor pattan el bennem az ér. Azt nagyon is megértettem, hogy a zenei karrierről miért mondott le a húga állapota miatt és állt be lelketlen apja mellé bojtárnak. Ez mind érthető és megható, de hogy én ebből a Mikuniból egy kis villanást sem láttam az utolsó részekben, az is fix. De persze, mint azt már az ilyenekben megszoktuk győz a jó, a világban átmenetileg béke van, Kimimarot meg még mindig le akarom ütni.

C1

Mindent összevetve ez a 2011-es anime nem rossz, inkább erős közepes, és még ebből a mezőnyből is kirántja a témája: a pénz hatalma, hogy nincs is jövőnk anélkül és csórón semmik vagyunk a társadalom szemében. Ez, bár radikális, de mégis ez van, ezt kell utálni.Amúgy remélem, nem csak én tartom ironikusnak, hogy a Negyedben lévő pénz neve Midas.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.