Oldal kiválasztása

5. Tomb Raider– Natla

Sokan talán már nem is emlékeznek a legelső Tomb Raiderre (1996), pedig bizony ott nem kisebb személy volt a főellenfél, mint Atlantisz királynője, Natla, aki nem csak velejéig gonosz és rendkívül okos nőszemély, hanem még a mi világunkat is át akarta formálni a saját elképzelése szerint. Nem is csoda, hogy társai elfogták és bezárták, ám az Anniversaryre ismét köztünk jár, kissé feljavított grafikával és még örültebb tervekkel, amiket persze csak Lara állíthat meg. Lehet, hogy elbukik, de így is le a fejfedőkkel előtte.

Queen Natla

4. Mortal Kombat– Kung Lao

Soha nem értettem, hogyha valaki elkezd a Mortal Kombatról beszélni, akkor miért csak Liu Kanget emeli ki, holott kalapos kung fu mesterünk méltó párja a kis paprikajancsinak. Erős, tisztelettudó és csak annyiban marad el Liu mögött, hogy Shao Khan az Mortal Kombat 9 félidejében megöli. Na, nálam az volt az a pillanat, amikor mindent ami mozdítható vágtam a tv-hez. Jó, ez egy alternatív sztori-mód , de akkor is. Nem fair kinyírni az egyik legfőbb és legjobb szereplőt a játékban, de ha már filmben ugyanezt megtették Johnnyval, nem is kéne meglepődnöm.

Kung Lao

3. Resident Evil– Leon S. Kennedy

Hát kérem, ő az aki mellett vígan elélnék egy zombi apokalipszis idején, persze csak jóféle mordájokkal megpakolva. Leont– ahogy haladt előre a játék– egyre jobban megkedveltem a hűséges, kevés humorral, de erős akarattal rendelkező személyisége miatt. De az Ada utáni „nyüszítései” kiakasztottak–  egyáltalán nem erre számítottam tőle, és ez a húzás a készítők részéről egy nagy feketepontot érdemel. Kezdek félni, mert ha átmegy szappanopera főhősbe, akkor kénytelen leszek Jake-et berakni a dobogó aljára.

Leon S. Kennedy

2. Metal Gear Rising Revengeance– Raiden

Raiden vagy más néven Jack the Ripper nem mondható igazi kuriózumnak (már ami a jellemet illeti) azonban valami mégis kiemeli és ezüstérmessé teszi – és az a saját belső vívódása. A jók oldalán áll, véres múltja azonban kísérti és vannak helyzetek amikor újra előtör belőle a régi mészáros énje. Kevés barátja, fia és felesége, valamint kis pártfogoltjai Sunny és George miatt mégis inkább megmarad egy komoly, fanyar humorú, az átlagtól jóval erősebb katonának. Csak így tovább.

Raiden

1. Last of Us– Joel

És legutoljára, de nem utolsósorban következzék a – szerintem – a legkomplexebb és legemberibb karakter, akit csak kitudtak találni és Troy Baker hangját alá bírták rakni. Harmadik helyezettünkkel ellentétben a jellemfejlődése (hála Ellienek) nagyon is kiszámítható, ám mégis az a legérdekesebb, hogy csak kis koloncával szemben változik. Mindenki mással szemben –kivéve talán még az öccsét – marad a bunkó, szófukar és „előbb lő aztán kérdez” vénember, de pont ettől válik egy sokkal egyedibb személlyé, mint az eddig felsorolt kompánia együttvéve.

Joel

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.