Oldal kiválasztása

Kevés olyan játék van, ami képes könnyekre fakasztani, miután véget ér, ám a Last of Us után a Brothers-The tale of two sons is képes volt rá. Tudom e két játék minden tekintetben ég és föld, de a szívemnek a két felén egyenlően osztoznak.

Brothers1

A Brothers történetmenete nem ver ódai magasságokat: anyjuk halála után hőseink, a két testvér apjuk hirtelen jött betegsége után felkerekednek, hogy gyógymódot találjanak a biztosan halálos kimenetelű kórra. Útközben találnak barátokat és ellenségeket is szép számmal, kik hol segítik, hol rendesen hátráltatják őket útjuk során. Igen eléggé kiszámítható történet, de valahogy megvan az a gyermeki, kissé mesés bája, ami a szereplők mellett a sok kis elszórt morzsában található meg. Spoilerek elkerülése végett csak két, számomra nagyon kedves jelenetet emelnék ki a középkori, kissé fantasys hangulatú világképből: az egyik, mikor a kisebb tesó (Naie)  imitálja a madárijesztőt, a másik – szintén a kis szöszkéhez köthető ­­­­­­­–­­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­ amikor meghúzza a részeg tag butykosát. Erre már nem tudok mást mondani – a vég ismeretében – hogy igenis jót tesznek a lelkednek ezek a kis fénypontok a játékban.

Brothers2

Visszatérve a szereplőkre: Naie a kis bajkeverő általában és logikus lenne, ha őt is bírnám jobban, de valamiért inkább a bátyját Nyaat kedveltem meg. Ő a nagy protektív bátyus, aki sajnos súlyos árat fizet emiatt.Igen, elkottyantottam magam, a Brothers vége sajnos eléggé visszás érzéseket fog majd sok játékos párban kelteni. Hiszen az elején azért indulunk el, hogy a beteg apánknak szerezzünk gyógyszert, amiben ugyan hiába is járunk sikerrel, a második legfontosabb dolgot el fogjuk veszíteni – ez már csak így szokott menni.

Brothers3

Játékmenetről még annyit, hogy a készítők megidézték a gamerek rémálmát, ergo hogy két embőc kell a teljes játékmenethez , mindenki kap egy instant tesót, akit irányíthat párban –  ami higgyétek el, nem könnyű meló, főleg ha beüt a meteor, és mindkét játékos külön utakon kezd szaladgálni. Nyugi, ez ritkán, de annál idegesítőbben fordul elő.

Ettől eltekintve a Brothers egy remek játék és ha van egy idegesítő kis/nagy tesód, egymást kiválóan tudjátok majd szívatni.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.