Oldal kiválasztása

Ez aztán a sűrű epizód, annyi minden történt, hogy pislogni is alig volt időm. Merész kijelentés ez – már igen kevés epizód van hátra –, de talán ez volt az évad legjobbja.

vikings.s02.e06.1

Horik király visszatért Kattegatba Ragnarhoz – legnagyobb megdöbbenésemre – javasolta, hogy újfent alapítsanak szövetséget Borggal. Azzal a Borggal javasolt szövetséget kötni, aki elfoglalta Ragnar városát, megölt rengeteg embert és majdnem végzett Aslauggal és a gyerekekkel is – ha nem lett volna ott Rollo, akkor bizonyára véghez is viszi a tervét. Horik ügyesen csűri a szavakat, de biztos vagyok benne, hogy Ragnart nem veri át, és a javasolt szövetség nem olyan lesz, mint amit ez a gyáva és mihaszna király képzel. Ragnar belement a dologba, természetesen Aslaug – jaj, de nem bírom ezt a nőt – azonnal elkezdett nyafogni a dolgon. Ennyire nem ismeri a férjét? Ragnar lehet, hogy gyakorlatias és más, mint a többi viking harcos, de ha ezt a testvére Rollo tudja, akkor a felesége miért nem?

Lagertha visszatért férjéhez, aki keményen megbüntette azért, mert ellenszegült neki, és engedély nélkül ment segíteni Ragnarnak. A hab a tortán, hogy Björnt is otthagyta az apjánál, ezt pedig hatalmas sértésnek vette az az iszákos alak. De végre megtanulta a leckét: sose szívózz Lagerthával, sose!

vikings.s02.e06.2

Björn kiszúrt magának egy lányt – látszik, hogy az anyja nevelte –, és nem parancsot adott neki, hanem inkább valamiféle udvarlást próbált bemutatni. Édesen csinálta, de mondanom sem kell, hogy nem túl profin – és pont ebben állt a dolog bája. Talán a lány által korábban előadott lenyűgözően impulzív tánca volt – a szépségén felül –, ami igazán megfogta a srácot.

Siggy beszélgetése a látóval nagyon remek, ott látszott igazán a nő milyensége. A tettei, nos, azokat nehezen vette be a gyomrom, de megértem az okokat és csodálom Siggy erejét. Rollo – a város védelme során tanúsított helytállása miatt – egyre nagyobb tiszteletnek örvend. Hála az égnek, hiszen epizódról epizódra jobban kedvelem a karaktert. A mai legjobb beszólás tőle származott, és az a tekintet, mindent elárult.

Floki és Helga egyszerűen imádnivalóak – sajnos mostanság keveset szerepelnek –, de az a szeretet, amit ők éreznek egymás iránt a régi Ragnar-Lagertha párost idézi fel bennem.

vikings.s02.e06.3

Ragnar nem tudja mi lett Athelstannal – őszintén aggódik is érte, Floki kevésbé –, de mi bepillantást nyerhettünk a pap életébe Ecbert király udvarában. Az a beszélgetés a művészetekről és istenekről bebizonyította, hogy ez az angol király más, mint a többi – Ragnarnak van oka félni.

Ragnar mosolya Rollo visszatértekor, amit csak Floki láthatott – nos, az elegendő bizonyíték volt nekem arra, hogy Ragnar ugyan más, mint a többi viking, de azért viking ő is.

Ez egy lenyűgözően lendületes, sok szálon futó – ami egyáltalán nem volt zavaró vagy zavaros – epizód volt. Remélem a többi is ilyen lesz, igen, az a kevés négy epizód, ami még hátra van, de van jó hírem is: 2015-ben jön a harmadik évad!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.