Oldal kiválasztása

Ez az epizód baromira felingerelt – a negyven percből huszonötöt simán ki lehetett volna vágni, mert szó szerint semmit sem tett hozzá a történethez. Legszívesebben beletekertem volna.

the100.s01.e03

Ami a legzavaróbb volt az egészben, az Clarke visszatekintése a múltba, mikor még az űrállomáson élt az apjával és az anyjával. Igazából a lényeg az volt, hogy akarta az apja mindenki tudtára hozni a Bárkán a levegőtartalék rohamos csökkenését és a szerkezet folyamatos és kiküszöbölhetetlen pusztulását. Semmi olyan nem derült ki, amit eddig ne tudtunk volna meg az előző két epizód alatt.

A földi események valamelyest felpörögtek: Jasper szenvedése mindenkiből dühöt váltott ki, hiszen miatta nem tudott senki pihenni, ezért Bellamy egy nap haladékot adott Clarkéknak, miután, ígérete szerint,ő maga végez a sráccal. A dolog pikantériája, hogy szegény Jasper már három napja ott szenved, de Wellsnek csak most jut eszébe szólni a hínárról, ami talán megmentheti az életét.

the100.s01.e03.2

Útjuk során azonban nem várt dologba ütköztek: egy igen toxikus sárga vihar tartott feléjük, majd végigsöpört a táboron és elérte Bellamy éppen vadászó csapatát is. Aki tudott, persze elmenekült, de nem mindenki volt ilyen szerencsés sajnos.

Finn, Wells és Clarke egy frissen megtalált automobilba húzódnak be menedéket keresve, ahol találnak egy üveg whiskyt. De nem, nem jut eszükbe, hogy esetleg később segíthetnének vele Jasperen, inkább megisszák az üveg felét. Clarke részegen veszekszik Wellsszel, amiért annak apja megölte az övét és biztos benne, hogy a srác árulása miatt.

Bellamy végre kapott játékidőt, így nem csak a bunkó és agresszív énjét lehetett látni. Charlotte követte a vadászókat, Bellamy pedig a pártfogásába vette a kislányt és később a vihartól is megmentette az életét. Jó volt látni a srácot, ahogy erőt próbál adni a kislánynak – bár utóbb kiderült, ez bizony a visszájára sült el, de ez már igazán nem Bellamy hibája.

the100.s01.e03.3

Octavián még mindig nem tudok kiigazodni, de nagyon tetszik, ahogy védi Jaspert. Talán törleszteni akar ezzel neki, hiszen a srác mentette meg az óriáskígyótól a folyónál. Monty – Jasper legjobb barátja és az egyetlen, aki megpróbál kommunikálni a Bárkával – nagyon jó fej, elég hamar lett a kedvencem, úgyhogy remélem, semmi baj nem fogja érni a srácot.

Korántsem vagyok elégedett a mai epizóddal. Egy félig filler részt betenni harmadiknak nagy pofátlanság, nem szeretem, ha hülyének néznek, itt pedig az történt. Remélem, többet nem fordul elő ilyen, mert nem szokásom befejezetlenül hagyni sorozatokat, úgyhogy ezt sem fogom, de szeretném jól érezni magam a nézése közben, és itt ez most nem sikerült.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.