Oldal kiválasztása

Nos, igen, ez a nap is eljött – a negyedik évad befejező epizódja. Greg Nicotero által beígért cliffhangertől félelemben úszva, kissé a normalitás hatásait súrolva. De nincs menekvés, meg kellett nézni ezt is, hogy aztán azon az említett határon bőven túlkúszva megírhassam a beszámolómat. „Those who arrive survive”

TWD_416_GP_1121_0284.jpg

Rick, Carl és Michonne a sínek mentén haladnak Terminus felé, aztán egyszer csak a semmiből ott terem Joe és csapata, és azonnal lefegyverzi Rickéket. Hosszú másodpercek telnek el, mire Daryl is megérkezik – én pedig végre kiengedem a benntartott levegőt. Elhamarkodott lépés volt tőlem, mert Joe hazugság vádjával agyon akarja verettetni Daryl, és ha ez még nem lenne elég, Carl egy pedofil karmai közé kerül. Rick végérvényesen bebizonyítja, hogy ő nem csak azért vezető, mert valamikor rendőr volt, hanem mert képes ebben a szituációban is helytállni. Ugyan iszonyú mocskosan és véresen, de a fia védelme bizony ezt kívánta tőle.

Rickre sok jót és rosszat is mondtam már, épelméjűségét  és hozzáértését már többször is kétségbe vontam vagy a hozzáértését, de az egyszer sem merült fel bennem, hogy apaként is megkérdőjelezzem. Ennek pedig igen egyszerű oka van, mert ő APA – igen, így, nagy betűkkel leírva –, mert bármi történjék is, Carl és Judith érdekeit nézi, és nem egyszer önmaga elé helyezi az ő életüket. Most sem tett másképp, és ez fantasztikus. Szeretem, amikor egy karakter hű önmagához (láttam már az ellenkezőjét is).

walkingdead.s04.e16.1

Amiatt azonban nagyon haragszom, hogy semmit sem tudtunk meg Beth-ről. Amióta elrabolták Daryl mellől még csak egy apró morzsát sem hagytak nekünk, nézőknek az úton. A kocsi alapján nem hiszem, hogy Terminusba került volna, de ki tudja?

Terminus. Hosszú ideje ez a központi téma a sorozatban. Vajon kik lakják, milyen emberek? Ott végre biztonságban lesznek? Azt hiszem, az első oda vezető térkép megtalálása óta a nézők két csoportra oszlottak: azokra, akik remélik a boldog véget és a nagy egymásra találást; és azokra, akik zsigereikben érzik a csapdát. Én bizony az utóbbiba tartozom – és higgyétek e,l a szerkesztőségben ez senkit sem lepett meg. És hogy melyik oldalnak volt igaza? Ez már olyan spoiler, amit nem írhatok le.

walkingdead.s04.e16.3

A negyedik évad is véget ért – sajnos –, és én nagyon élveztem ezt a lassú, komótos tempót a sorozatban. Volt időm gondolkodni, találgatni és rémüldözni – bár valószínűleg többször hagyott ki egy ütemet a szívem, mint az egészségesnek mondható lenne. Messze van még az az október, piszok messze.

És az utolsó mondataim, amik a stáblistánál hangzottak el: nézőkkel ilyet nem szabad csinálni! Ilyen kínzásnak kitenni hét hónapig! Ez nem fair!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.