Oldal kiválasztása

A Rémálom az Elm utcában egy nagy kedvencem. Szeretem Freddy karakterét, a történetét és a régi film hangulatát. Az újaknak is megvan a maga varázsa, mégis úgy gondolom, hogy ez az igazi.

remalom5

Bár én harapok, ha valaki nem tudja, miről szól, azért összefoglalom nektek pár szóban: Freddy Krueger (Robert Englund) egy gyerekgyilkos volt, amíg élt, miután pedig meghalt, a gyerekeket az álmaikban támadta meg. Most nem térek ki a Freddy vs Jason és egyéb kiegészítő darabokra, főleg, hogy most csak az elsőről van itt szó. Az álmokon keresztül való vadászatot én mindig is egy zseniális ötletnek tartottam, hiszen az ember nem tud nagyon védekezni – oké, ma már tud, de akkor még nem volt annyira menő az ilyesmi. Az első rész központjában négy kamasz áll, akiket a mumus, azaz Freddy gyötör, s egyikük, Nancy (Heather Langenkamp) szembeszáll végül vele, miután már csak ő marad. Freddyt azonban nem lehet megölni – mint ahogy ezt láthatjuk a tetemes mennyiségű Rémálom az Elm utcában filmből. Ritka, hogy kedvelem az áldozatokat, de ez a lány gondoskodott róla, hogy ne menjek el mellette csak úgy. Az első pillanattól fogva a megoldáson törte a fejét, nem félt szembenézni a szörnyeteggel és a barátai védelmét tartotta leginkább szem előtt.

remalom1

Ha valakit nem győz meg az imádatom, vagy a régies hangulat és minőség esetleg nem tetszik, annak súgok valami finomat: Johnny Depp. Ő egy külön élmény volt nekem a 80-as évek divatja végett – fiúk és a haspóló. Persze ez mai fejjel már elég viccesen hat, de azért én annyira nem tiltakoztam, hogy nézegessem benne Johnnyt.

remalom2

A film első helyen szerepel a listámon, és nem csak azért, mert nagyon szeretem, hanem azért is, mert Freddy mind a mai napig népszerű, az emberek szeretik – és persze félnek tőle. Ha bemegyek egy partykellékesbe, biztos, hogy a jelmezek között találok egy késes kesztyűt, vagy egy piros-zöld pulóvert és Halloweenkor is akad bőven, aki magára ölti az „álommanó” ruháját. Ezek fényében én úgy gondolom, hogy egy horror-rajongónak legalább egyszer látnia kellett azt, ahol elkezdődött az őrület.

remalom4

Na és hogy mit tanulunk Freddytől? Sosincs vége. Nem menekülhetsz el.

remalom3

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!