Oldal kiválasztása

freddy-krueger   Nemrégiben találtam az egyik horroros site-on egy jó kis szintekre osztott listát, amolyan „Must Watch”-felsorolás. Ezt olvasgatva támadt az ötletem, hogy csinálok én is egy ilyen listát, ami egyben egy kihívás is. Minimális szinten követni fogom az eredeti lista tematikáját abból a szempontból, hogy kezdő, közepes és kemény szintekre van osztva – ha igény lesz rá, csinálok extrém szintet is hozzá. No, lássuk a kezdő listámat. Tíz filmet választottam ehhez, olyanokat válogattam, amiket szerintem minden horror-rajongónak ismernie kell. A többségük nem tartozik a legdurvább darabok közé, viszont szerintem alapművek. A filmeket végig újra fogom nézni és kielemezgetem nektek. Tartsatok velem!

10. A Kör (2002) A Kör volt horror-rajongásom kezdeteinek egyik darabja. Samara a mai napig igen kedvelt karakter, horror-labirintusok szinte állandó lakója. Ezt a leányzót bizony ismerni kell.

9. Átok (2004) A fentihez hasonló. A bátyám nagyon rajongója az Átok-filmeknek, neki köszönhetően lestem meg én is. Nem tartom csúcskategóriának, de alapdarab. Fontos még, hogy a The Grudge-ról van szó, nem a The Curse-ről.

8. Drakula (1931) Az eredeti, Lugosi Bélával! Ezt fontosnak tartottam kiemelni. Meg lehet találni, hogyha valaki leleményes, úgyhogy tessék megkeresni.

7. Péntek 13 (1980) Nos, ez az a darab, amit nem szerettem volna meg, ha nem Tom Savini maszkmester keze munkája, viszont mivel az ő munkásságát nagyra tartom és a film is klasszikus-számba sorolható, természetesen ide került. Egyébként színészként is jelen van a filmben.

6. Amityville horror (1979) Szeretjük a kísértetházakat! Miután megnézted, azért jobb, ha utánanézel a saját lakhelyednek is!

5. Grave Encounters (2011) Sokat vacilláltam, hogy ezt válasszam, vagy a Paranormal activityt. Elég gagyinak tűnhet az ötlet, hogy amatőr filmként adjunk el egy filmet, de ha jól csinálják, akkor hatásos. Végül a Grave encounterst választottam, mert bár a második rész szörnyű, az első nagyon bejött. Majd ha odaérünk, ezt jobban is kifejtem.

4. A texas-i láncfűrészes mészárlás (1974, de a 2003-as is jó) Ez is amolyan alapműveltség a műfajban. Ne tessék csalni, ebből is az első változatról beszélünk. Fadarabolásra fel!

3. Frankenstein (1931) Mary Shelley agyszüleménye a világ egyik kedvenc szörnyével, akit én is nagyon kedvelek. Mindig neki adtam valahogy igazat. Őt is el fogjuk kísérni a kalandjain. Klasszikus!

2. Fűrész (2004) A Fűrészt lehet unni, lehet utálni és lehet imádni. Engem a kütyük nagyon megfogtak benne. Maga a történet kevésbé, de mindig nagyon izgatottan vártam, hogy ezúttal milyen ketyerékkel jön elő John – pont emiatt nekem egy csalódás volt a harmadik rész.

1. Rémálom az Elm utcában (1984) Freddy bácsit is kötelező ismerni (szeretni nem, mert jó fej vagyok). Ő lesz az első, akivel az álmok világába fogunk ellátogatni. Aki nem ismeri, arra megsértődök!

A kihívás első része szombaton este fog érkezni. Hetente két filmet fogok hozni. Ne féljetek, nem fog hamar elfogyni, mert minél magasabb szintre lépünk a horror művészetében, annál több film lesz. Eredeti lista

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!