Oldal kiválasztása

Azt csiripelték a madarak, hogy különleges Phineas és Ferb epizód érkezett Marvel hősökkel. A hír igaz, és aki korán kelő, az már meg is leste reggel a Disney Channelen. Sokan voltak szkeptikusak, hogy mi lesz ebből a crossoverből, én azonban bizakodtam.

phineas1

A szokásos vonalon indult mind a két szál: Phineasék és barátaik épp visszatértek egy kalandjukról, keresték Kerryt, a kacsacsőrűt, aki Doofenschmirtznél kuksolt, hogy ismét megakadályozza gonosz terveit. Ez a megszokott vonal. Aztán Doof véletlenül kiengedi a kacsacsőrűt fogságából miközben legújabb inátorának a részleteit ecseteli. Ennek összetörése közben sül el a fegyver, amivel szupererőt akar lopni és Phineasék űrállomásának köszönhetően eltalálja Pókembert, Thort, Hulkot és Vasembert, akik így egy gonosszal való harc közepén elveszítik erejüket. Ez kedvenc gonoszaink figyelmét sem kerüli el – név szerint Red Skull, Venom, M.O.D.O.K. és Whiplash – akik szeretnék kihasználni az alkalmat. Ezen események vezetnek ahhoz, hogy a hősök Phineasékkal, a gonoszok pedig Doofenschmirtz-el társulnak a terveik megvalósításához további kalandokon és baleseteken keresztül.

phineas3

Hát, bevallom, jobbra számítottam. Imádom a Phineas és Ferbet és imádom a Marvelt, de bármennyire is ígéretesnek tűnt ez az ötlet, nem igazán volt működőképes. Az első problémát a rajzolásban fedeztem fel. A Marveles rajzfilmeket általában teljesen más grafikával szoktuk meg, mint a Phineas és Ferbet. Az alkotók nem akartak egyikből sem túl sokat elvenni, és valószínűleg pont ennek köszönhetően nem lett túl szép a kidolgozás.

A történetvezetéssel sem voltam elégedett. Eleve enyhén nonszensznek tartom, hogy egy rakás szuperhős csak úgy becsönget valaki ajtaján. Mi tagadás, rettentően boldog lennék, ha becsöngetne hozzám Hulk, bár leszakadna az emelet, de ez teljesen nonszensz. Voltak karakterhűségi problémák is alkalmanként, különösen Pókember és Candace esetében. És mindezek mellé még kaptunk egy borzalmas hangzású duettet Candace-től és Isabellától.

phineas2

Vicces pillanatok azért akadtak, nem volt teljesen rossz epizód. Fury is megkereste Kerry főnökét, hogy segítséget kérjen, így közösen navigálták az kacsacsőrű ügynököt a feladat során Monogram őrnaggyal, aki enyhén elnyomva érezte magát, így majmolni kezdte kopasz barátunkat. Nos, elég vicces lett az eredmény. Baljeet pedig belekóstolhatott, hogy milyen Hulknak lenni és szétzúzni a várost.

phineas5

Az a néhány jó pillanat ettől függetlenül nem volt elég arra, hogy meggyőzzön. Ezt érlelni kellett volna még, vagy hagyni a csudába. Sok felesleges esemény volt, elrontott karakterek és úgy egészében nem lehet hová rakni ezt az egész epizódot. Ezek után enyhén félve várom a következő zseniális alkotást, ami Star Warsos lesz és majd valamikor még idén fog ideérni hazánkba. Ha azt is elrontják, akkor én inkább megmaradok a régi részeknél.

phineas4

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!