Oldal kiválasztása

A ma esti rész vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, egyrészt maga az ügy iszonyú érdekesre sikeredett, végig izgultam és kapkodtam a fejem, másrészt a szerelmi szál annyira erőltetett és csapnivaló, hogy az már tankönyvi ellenpélda is lehetne.

almosthuman.s01.e05.3

Maldonado kapitány egy régi ügyének tárgyalásán tanúskodik, ahol a tettes egy igen gazdag és befolyásos ember, Ethan (Alex Miller). A bizonyítékok ugyan közvetettek, de aMaldonado pontosan tudja, ki volt a gyilkosság elkövetője. A jövőbeni bíróságok nem sokban térnek el a mostani amerikaitól, de a tanúztatás ezerszer jobb, ugyanis két tanú is látta Ethant gyilkolni azon az ominózus estén, ezért védőőrizetben vannak, de egy hologram segítségével mégis ott ülnek a tárgyaláson – fantasztikus.

A hologram pedig minden követ, így a tárgyaláson résztvevők pontosan láthatják, amint az egyik tanút megölik, még mielőtt rámutathatna az igazi gyilkosra, Ethanre. És innentől kezd igazán izgalmassá válni a dolog. A másik tanú elmenekül és megússza, ebben sokat segített neki látnok/médium mivolta. Igen, médiumok még a jövőben is vannak, de a legszebb az egészben, hogy őket egy tanfolyammal egybekötött eljárással okítják és képzik ki. Majdnem legurultam a kanapéról, amikor ezt meghallottam – itt a bizonyíték, hogy az íróknak van humorérzékük és az iróniához is jól értenek.

almosthuman.s01.e05.1

Dorian sikeresen megtalálja Mayát – látnok/médiumunkat – aki bár retteg, még mindig hajlandó tanúskodni. Csakhogy a lány kissé szertelen és bájosan gyagyás, emiatt aggódnak is, hogy mennyire fogja majd az esküdtszék megbízhatónak találni. Az ügy akkor vesz igazán érdekes fordulatot, mikor az első tanú meggyilkolásával vádolt személy ugyanaz, mint akit el akartak ítélni, de egy ember nem lehet egyszerre két helyen. Vagy mégis?

Az előző epizód gyengeségéért a mai rész teljes mértékig kárpótolt. Kicsit úgy érzem magam, mintha a hullámvasúton ülnék, mikor nézem a sorozatot, de ezt szeretném az első évad szárnypróbálgatásainak betudni. Végre megint kaptam kicsit a szereplők múltjából, leginkább a kapitányéból. Bár azt értékelném, ha végre kiderülne mi is az a Fal, mert már többször emlegették a sorozatban, de egyelőre nem magyarázták el.

almosthuman.s01.e05.2

Nagyon örültem, hogy nem csak a bűnözőknek vannak szuper ketyeréik, hanem a rendőröknek is, és végre használták is. Dorian szintén vitte a prímet, Michael nagyon átérzi a karaktert, mintha kifejezetten ráírták volna. A poén a Ken babákkal pedig eszméletlen jóra sikeredett.

Különösen tetszett, hogy a végén semmi kétséget nem hagytak Maya képességeit illetően, és ez így volt tökéletes, egyszerre fájdalmas és szívmelengető, még engem is sikerült meghatniuk, pedig ez elég ritkán fordul elő. Ehhez Dorian is nagyban hozzájárult, aki ebben az epizódban emberségesebben viselkedett, mint bármely másik szereplő.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.